Najnovije

Šarović: Režim krije tri dela sporazuma iz Brisela

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka je analizirala sporazume koje je Aleksandar Vučić potpisao u Briselu, kaže se u novom saopštenju SRS.
Nemanja Šarović (Foto: JuTjub)

Nemanja Šarović (Foto: JuTjub)

Poražavajuće je da je Zajednica srpskih opština koja bi trebalo da bude uspostavljena u stvari udruženje građana koje će funkcionisati u skladu sa ustavom i sa zakonima takozvane države Kosovo, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke. Predstavnici režima obmanjuju javnost kada tvrde da se tim sporazumom ni na koji način ne priznaje lažna država Kosovo, istakao je Šarović i dodao da svako ko pročita sporazum može da vidi da se na 14 ili 15 mesta pominju zakoni samoproklamovane države Kosovo i ustavni sud Kosova, koji će, između ostalog, vršiti nadzor nad čitavim sporazumom, a da se Republika Srbija ne pominje ni na jednom jedinom mestu. Nadležnosti koje su Briselskim sporazumom predviđene za Zajednicu srpskih opština su nadležnosti lokalne samouprave na celoj teritoriji okupiranog Kosova i Metohije, i ništa više od toga, ističu radikali.
Pročitajte još:Vučić u Beču poručio EU: Problematičniji ste od nas!Zašto se Vučićevim partnerima ne ide na izbore!?ŠEŠELJ: Ulazim u „Parove“ sa Tomom i Dragicom!
Ostala tri sporazuma nisu dostupna javnosti, pa Srpska radikalna stranka zahteva od predstavnika režima da hitno objave i sporazum o telekomunikacijama i sporazum o energetici i sporazum o mostu na Ibru, ali i da se prekinu pregovori sa Evropskom unijom, jer slepim ispunjavanjem svih uslova koji dolaze iz Evropske unije već 15 godina uništavaju državu i narod. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA