Najnovije

Tači: Vučića vrednovati prema delima, a ne prema rečima

BERLIN - Kosovski šef diplomatije Hašim Tači tvrdi da Srbija vodi neprijateljsku politiku prema Kosovu, te da Srbija i njeno političko vođstvo moraju da dokažu da su napustili, kako kaže, "nacionalističke i hegemonističke politike", te da je Beograd opredeljen za saradnju i normalizaciju odnosa sa Prištinom.
Hašim Tači (Foto: kryeministri-ks.net)

Hašim Tači (Foto: kryeministri-ks.net)

Tači je u intervju za "Tiroler Tagescajtung" rekao da smatra da je veoma važno da srpski premijer Aleksandar Vučić bude vrednovan prema, kako je rekao, svojim delima, a ne rečima. Aktuelni zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova, tvrdi da se Priština ponaša konstruktivno prema celom regionu, uključujući, kako kaže, i Srbiju. Tači nije direktno odgovorio na pitanje lista šta Kosovo nudi Srbiji, ali je dodao da Kosovo očekuje "da Srbija odustane od nacionalističke politike prošlosti, koja je samo donela žrtave i razaranja" i da Srbija "bude deo dijaloga i saradnje". Kada je reč o specijalnom kosovskom sudu za ratne zločine i pitanju da li bi to moglo da podeli Kosovo, Tači je rekao da taj sud ima podršku većine u parlamentu i da Kosovo opredeljeno da se dođe do "istine o onome što se na Kosovu dešavalo". Odgovarajući na pitanje da se i on lično tereti za ratni zločin, Tači je optužio protivnike poretka državnosti da vode kampanju keleveta.
Pročitajte još:PLATFORMA PALA U VODU: Predsednik ljut zbog sporazuma sa Prištinom?Poslednji čin predaje Kosova?
"Kosovo, UČK i političko vođstvo Kosova su i dalje u fokusu jedne kampanje kleveta od onih, koji su bili protiv projekta državnosti i protiv intervencije međunarodne zajednice", rekao je Tači i dodao da zato na Kosovu žele da sarađuju sa svim kredibilnim institucijama "kako bi se sve razjasnilo" i "konačno rasterali crni oblaci iznad Kosova". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA