Najnovije

Đakovica: Albanci probili kordon u pokušaju da napadnu Srbe

Raseljeni Srbi iz Đakovice i drugih mesta u Metohiji danas su u Đakovici u manastiru Uspenja presvete Bogorodice obeležili slavu Velika Gospojina. Nezadovoljni Albanci bacali su petarde i policiju su gađali crvenom farbom, javlja RTS. Jedna osoba je uhapšena prilikom proboja policijskog kordona.
Albanska policija (Foto: Jutjub)

Albanska policija (Foto: Jutjub)

Dok su tri autobusa sa raseljenim Srbima napuštala portu manastira, na kraju nekadašnje Srpske ulice okupila se veća grupa ljudi uzvikujući parole protiv Srba i bacajući petarde. Jedna od parola koja se čula je: "Nema pomirenja bez pravde". Policija je upotrebila suzavac i sprečila ih da se približe raseljenima kada su autobusima izlazili iz crkvenog dvorišta. Nakon kraćeg vremena okupljeni Albanci su se razišli. Raseljeni iz Đakovice su bezbedno, uz jaku policijsku pratnju, napustili taj grad i uputili se prema Visokim Dečanima. Brojni pripadnici kosovske policije obezbeđivali su manastir, a tu su bili i pripadnici italijanskog Kfora. Ulica je bila zatvorena za saobraćaj.
Pročitajte još:U Mladenovcu se nastavljaju protesti zabrinutih građanaPROSVETARI U PANICI: Minimalno 5.000 prosvetara će izgubiti posao
Izvor: B92  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA