Najnovije

NOVA SVAĐA U DS: Borko Stefanović traži da se raskinu koalicije sa SNS na lokalu dok su drugi protiv

DS neće tražiti raspuštanje stranačkih odbora u svim opštinama i gradovima u kojima su demokrate i naprednjaci zajedno na vlasti.
Borko Stefanović (Foto: JuTjub)

Borko Stefanović (Foto: JuTjub)

To će biti najverovatniji scenario, a konačnu odluku doneće Glavni odbor stranke koji će se sastati prekosutra u Smederevskoj Palanci. - Glavni odbor je pred prošlogodišnje izbore doneo odluku da se nigde ne prave koalicije sa SNS. Međutim, toj odluci nisu podlegle one opštine gde su koalicije napravljene još 2012, a takvih je nekoliko. I zaista nigde tako nešto nije urađeno, osim u Velikoj Plani, pre nekoliko dana. Planjani za koaliciju sa SNS nisu čak ni tražili dozvolu, a zatim nisu ispoštovali ni odluku Predsedništva da se koalicija raskine. Zato je odbor raspušten - kaže izvor „Blica” iz DS. U Srbiji je trenutno ukupno šest opština gde su demokrate i naprednjaci zajedno na vlasti. Pored Velike Plane, to su i Pančevo, Lazarevac, Rakovica, Barajevo i Vladičin Han. Ove koalicije će, bar do predstojećih lokalnih izbora, najverovatnije ostati kakve jesu jer stranačkih zahteva za njihovo raspuštanje neće biti. O tome svedoči i izvor „Blica”, koji kaže da je na Predsedništvu DS pre nekoliko dana jedan od predloga bio da stranka naloži „razlaz” svim opštinama i gradovima u kojima su demokrate i naprednjaci na vlasti. - Taj predlog je odbijen, odnosno nije čak ni stavljen na glasanje - priča naš izvor. Međutim, juče je potpredsednik DS Borislav Stefanović izjavio da bi trebalo raskinuti sve koalicije gde su DS i SNS na vlasti. - Nema svrhe da budemo na vlasti s ljudima s kojima nemamo nijednu dodirnu tačku, ni političku ni ideološku, koji progone opoziciju na svakom koraku i koji batinaju članove DS - rekao je Stefanović. Portparolka i poslanica DS Aleksandra Jerkov kaže za „Blic” da će stranački organi tek odlučivati da li će tražiti raskidanje koalicija sa SNS, istakavši da je odbor u Velikoj Plani raspušten zbog nepoštovanja odluke Predsedništva stranke da je takva koalicija štetna i protiv interesa građana. Druge koalicije su, navodi, formirane pre nego što je Bojan Pajtić izabran za predsednika DS.
Pročitajte još:DS: Da su uloge obrnute SNS bi nas sad optužio da smo priznali Kosovo!Albanci negoduju: Srbija dobila autonomiju na Kosmetu
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA