Najnovije

ŠAINOVIĆ: Najteže mi je pala Slobina smrt, znao sam da će sve svaliti na mene!

BEOGRAD - Prva noć na slobodi, a oka nisam mogao da sklopim. Kako to lepo zvuči kad se kaže - slobodan čovek. Nisam još ni svestan.Ovo su reči Nikole Šainovića, koji je bio srpski premijer i potpredsednik vlade SRJ i koji je pre dve večeri stigao letom iz Stokholma, gde je bio na izdržavanju zatvorske kazne.
Nikola Šainović (Foto: sense-agency.com)

Nikola Šainović (Foto: sense-agency.com)

"Prvi je sigurno moj razgovor s tužiocem, da vidim šta on hoće... Drugi je smrt Slobodana Miloševića, koja me je izuzetno potresla. Tada sam shvatio i da će na nas, na moju grupu, prebaciti sve ono što se njemu stavljalo na teret i da će naša presuda zapravo biti kopija njegove"  naglasio je Šainović. Šainović je otkrio i kako su mu prolazili dani u pritvoru: "Dosta sam čitao, razmenjivali smo knjige. Ja sam bio pretplaćen na mnogo časopisa, pa sam bio u toku sa svim što se dešavalo na globalnom planu. Družio sam se s mnogim pritvorenicima. To je mali prostor i svi smo upućeni jedni na druge. Najviše sam se družio s generalom Dragoljubom Ojdanićem i bivšim načelnikom Glavnog stožera Hrvatskog veća odbrane Slobodanom Praljakom jer se moja ćelija nalazila između njihovih." "Nisam još stigao ni da se saberem. Na aerodrom su došli sinovi i prijatelji, a supruga je ostala kod kuće, želela je da me dočeka na kućnom pragu. I u stanu je bilo dosta prijatelja. Ostali smo do kasno u noć. Da nije bilo njih, ne znam kako bih sve ovo izdržao. Sve je naizgled isto, kao da se ništa nije promenilo, a opet je sve tako različito. Razmišljao sam ranije kako bi izgledao moj dan na slobodi. U mojoj glavi je to bilo drugačije. Još sam pod velikim utiscima, trebaće mi nekoliko dana da se prilagodim. Evo, otkako sam došao, ljudi zovu, hoće da me čuju", zaključio je Nikola Šainović.
Pročitajte još:NAŠI I OBRAZ: Svi na protest protiv diktature Aleksandra Vučića!Pajtić: Pokrajinski izbori najranije 22. aprila
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA