Najnovije

U Mladenovcu se nastavljaju protesti zabrinutih građana

MLADENOVAC - Juče je u Mladenovcu na tribini povodom izgradnje azila otvorenog tipa govorio ministar policije Nenad Stefanović, koji je odgovarao na pitanja zabrinutih građana. Sala je bila ispunjena, a veliki broj građana je na skup došao u majicama sa natpisom "Banja ne azil". 
Građani protiv azila (Foto: Fejsbuk)

Građani protiv azila (Foto: Fejsbuk)

Građani su izrazili zadovoljstvo što ih je konačno neko od predstavnika vlasti saslušao. Oni su istakli da ne mogu da pristanu na izgradnju trajnog centra za prihvat azilanata u Maloj Vrbici ni po cenu života. Građani su izneli konkretne razloge zašto ne žele taj centar i uputili su molbu državnim organima da odustanu od te izgradnje. Tribina je protekla u tolerantnom tonu i bez ikakvih incidenata, kao i svaki skup, do sada, protiv izgradnje azila u Mladenovcu. "Građani Mladenovca, Vrbice, Rajkovca i ostalih sela u okolini ne želimo prihvatni centar za azilante jer je to pogubna odluka od strane vlade RS za opštinu Mladenovac. Nama je cilj razvijanje seoskog i banjskog turizma, a ne izgradnja azila. To bi nas iz već teške i mučne situacije stavilo u još težu. Ispravno je misliti prvo na sebe, pa na druge…Ko su ti koji nam govore da to nije ispravno? Mi ne želimo loše nikome ali ni sebi. Štitimo svoje kuće, imanja, zdravlje i slobodu. Sve suštinske stavari za iole dostojan život. Odgovori koje smo dobili na jučerašnjoj tribini, nisu onakvi kakve je narod hteo da čuje. Od izgradnje azila u Maloj Vrbici se nije odustalo, a mi još jednom pitamo: Ako će da se gradi trajni centar za azilante u Maloj Vrbici, ko će odgovarati za dela latentno potencijalnih neprijatelja? Političarima je glavni argument da su oni u prolazu. Oni kao da ne znaju da je zakon o readmisiji potpisan još 2007. godine, a u njemu piše, prevedeno na narodni jezik,  ”Nije bitno kuda si pošao već gde si prošao". Po tom zakonu će se nama vratiti svi migrant koji su evidentirani u Srbiji. Jako nas ljuti što se o tome ne priča! Nije lepo da ljudi koje smo mi birali za predstavnike manipulišu i zavlače svoj narod u ovakom teškim i opasnim vremenima", rekla je, za Pravdu, meštanka Male Vrbice.
Pročitajte još:MIGRANTI NASELJAVAJU ŠUMADIJU: Da li je moguće?AHMED IZ LIBIJE STIGAO DO KANJIŽE: Umesto crkava u Evropi će stajati minareti – to će biti naša osveta!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA