Najnovije

DSS: Rešiti razgraničenje Crne Gore i Srbije

BEOGRAD - Sporazum o razgraničenju Crne Gore i dela teritorije Republike Srbije pod međunarodnim protektoratom, pokrajne Kosovo i Metohija, protekao je uz neshvatljivo ignorisanje vlastodržaca i javnosti u našoj zemlji, stoji u novom saopštenju DSS-a.
Sanda Rašković Ivić (Foto: DSS)

Sanda Rašković Ivić (Foto: DSS)

Za graničnu liniju prihvaćena je ona koja je definisana ustavom SFRJ iz 1974. godine između SRCG i SAP Kosovo. Iz redova vladajućih struktura, dobili smo samo reakciju, potpredsednika SNS, Mirovića, koji nas je, pored opštih mesta o privrženosti Vlade odbrani teritorijalnog integriteta zemlje i poštovanju međunarodnog prava, utešio uveravanjem da ovaj sporazum neće narušiti odnose između zvanične Podgorice i Beograda, kaže se u saopštenju DSS-a. Lično, političko i poslovno prijateljstvo između dva premijera, Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića je njihova intimna stvar i nije nešto što bi javnost u ove dve države trebalo da dotiče, dok to ne počne da utiče na interese njihovih građana. Prvi čovek podgoričkog režima ima dugu i uspešnu tradiciju saradnje sa opskurnim osobama iz krimogenog i terorističkog miljea KiM. Ona je utvrđena nesebičnom podrškom projektu osamostaljivanja CG i tokom referendumske kampanje 2006. godine, a zapečaćena je priznavanjem okupirane južne srpske Pokrajne, kao nezavisne države, od strane zvanične vlasti u Podgorici 2008. godine. Tako da sporazum o razgraničenju dolazi kao potpuno logičan i konsekventan potez između crnogorskog premijera i njegovih kosovarskih prijatelja, u daljem razvoju njihovih bilateralnih odnosa, kažu u DSS-u. Za građane Srbije pravo je pitanje ima li koristi za našu državu ili za naše sunarodnike u CG, od izuzetno toplih i bliskih odnosa premijera Vučića i njegovog druga Mila Đukanovića? Od trenutka preuzimanja vlasti 2012. godine prvi čovek beogradskog režima ne pokazuje interes za položaj srpske zajednice i njenih institucija u CG, šta više, nečujno saučestvuje u pokušajima njihove puzajuće asimilacije i okretanju vlasti u Podgorici ka Hrvatskoj, Albaniji i tkz. Kosovu, kao strateškim partnerima u regionu. Demokratska stranka Srbije smatra da je ovo trenutak kada Vlada Srbije, makar i protiv svoje volje, mora uputiti protesnu notu vlastima u Podgorici i otvoriti pitanje razgraničenja sa Crnom Gorom, kako bi sprečile dalje aktivnosti režima Mila Đukanovića protiv interesa naše zemlje, stoji u saopštenju Demokratske stranke Srbije.
Pročitajte još:DRŽAVNI UDAR U SENCI: Pajtić hoće sa Vučićem, a Stefanović neće!?EU i Balkan – od krvoprolića do penala i žutih kartona
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA