Najnovije

POLJSKA PRIZNALA: Rusija ima pravo na pronađeno nacističko blago

MOSKVA - Vlasti u Poljskoj su danas zvanično potvrdile da je u podzemnim tunelima kraj Valbžiha, na jugozapadu Poljske, s verovatnoćom većom od 99 odsto, otkriven zaboravljeni oklopni voz iz vremena kada su se nacisti užurbano povlačili pred Crvenom armijom na kraju Drugog svetskog rata i prevozili u dubinu nemačke dragocenosti koje su poharali tokom rata.
Ilustracija (Foto: Pixbay.com)

Ilustracija (Foto: Pixbay.com)

Po svemu sudeći, zlato je rusko, odnosno, Hitlerovi nacisti su zlato poharali u Rusiji i pokušali da ga vozovima odvuku u Nemačku, a to je priznao i Petar Žuhovski, generalni konzervator i zvaničnik Ministarstva kulture i nacionalne baštine Poljske. "Rusija ima pravo da traži da joj zlato bude vraćeno nazad. Naravno, ukoliko se utvrdi da je reč o zlatu i drugim dragocenostima." - kaže Žuhovski, preneli su ruski mediji. Žuhovski je istakao da je gotovo siguran da je reč o nacističkom blagu, jer je reč o oklopnim vozovima. Poljska će morati da osnuje međunarodnu ekspertsku grupu povodom ovog slučaja, navodi se u medijima u Rusiji.
Pročitajte još:Usmrćena dva ukrajinska vojnika, tri su ranjenaPOZIVA NA FRONT PROTIV RUSA: Porošenko molio Bajdena da se SAD zajedno sa EU odlučno suprotstave Rusiji
Izvor: Pravda / Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA