Najnovije

Kaunter Panč: Moskva opravdano zabranila američku fondaciju NED

Suština „dvolične misije“ američke neprofitabilne organizacije – Nacionalnog fonda za podršku demokratije (NED) — sastoji se u tome da „pomaže nastanku i razvoju demokratije i slobode u čitavom svetu“, piše „Kaunter panč“. Međutim, metode rada ove agencije koju finansira Stejt department radikalno se razlikuje od javnih deklaracija.
SAD (Foto: Pixabay)

SAD (Foto: Pixabay)

Nacionalni fond za podršku demokratiji plete intrige po čitavom svetu, piše list. Cilj organizacije je smena režima, posebno u nezavisnim državama kao što je Rusija. Zato pokušava da se upliće u proces izbora u tim zemljama i naoružana je metodama za slabljenje suvereniteta, kaže se u članku. Dvadeset osmog jula, rusko odeljenje Nacionalnog fonda za podršku demokratiji našlo se na meti nedavno usvojenog zakona o tzv. nepoželjnim organizacijama, podseća „Kaunter panč“. Prema tom zakonu, delatnost stranih NVO koje „predstavljaju glavnu pretnju temeljima ustavnog poretka Ruske Federacije, odbrambenoj sposobnosti zemlje i bezbednosti države“ proglašavaju se nelegalnim na teritoriji Rusije.
Pročitajte još:Roberts: Amerika nema energije da se održi kao super-silaANKETA KOJA JE ŠOKIRALA SVET: 84% Ukrajinaca želi Putina za predsednika!
Po mišljenju lista, ovaj korak je bio apsolutno opravdan, ali preduzet sa velikim zakašnjenjem. Vašington odavno vodi antirusku kampanju sa namerom ograničavanja, slabljenja i izolacije Moskve, između ostalog i uz pomoć unutrašnjih subverzivnih aktivnosti, navodi „Kaunter panč“. Država treba da se štiti od sličnih subverzivnih aktivnosti, a da pritom ne krši zakon, zbog čega je i donet zakon o „nepoželjnim NVO“. Rusija je postupila ispravno, zaključio je „Kaunter panč“. Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA