Najnovije

PLAKATI U ZAGREBU: Ulica parade oblepljena imenima srpskih sela

ZAGREB - U Vukovarskoj ulici u Zagrebu kojom će se sutra kretati vojna parada osvanuli su plakati sa imenima sela iz kojih je proterano srpsko stanovništvo. Uz nazive mesta, na plakatima, između ostalog, piše da je reč o grupi građana koja se protivi ovogodišnjem načinu obeležavanja 20. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", tokom koje je više od 220.000 ljudi proterano, a gotovo dve hiljade ubijeno ili nestalo.
Vukovarska ulica u Zagrebu (Foto: Tviter)

Vukovarska ulica u Zagrebu (Foto: Tviter)

"Moramo javno reći da je, između ostaloga, Hrvatska zahvaljujući 'Oluji' postala etnički gotovo u potpunosti 'čista' zemlja, odnosno da je zahvaljujući vojno-policijskoj akciji udeo populacije Srba u Hrvatskoj pao sa devet na ispod tri odsto", navodi se na plakatima. Vreme je, dodaje se, da se tome stane na kraj i da se u prvi plan stavi čovek, a ne oružje koje je namenjeno njegovom uništenju. "Želimo da upozorimo da proslava pobede u vojno-policijskoj akciji ne može biti potpuna, odnosno ne može doprineti daljnjoj izgradnji mira i smanjenju međudržavnih i međunacionalnih tenzija bez priznanja stradanja srpskog stanovništva u Hrvatskoj", piše, između ostalog. Podsećamo, u Zagrebu su u subotu ujutro osvanule i poruke protiv vojne parade koja će biti održana sutra povodom obeležavanja 20. godišnjice od Oluje.
Pročitajte još:Rudan: Nakon „Oluje“ rođeno je čudovište koje se danas zove HrvatskaHRVATI TERAJU SRBE DA SLAVE ZLOČINAČKU OLUJU: Stavite šahovnice na kuće!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA