Najnovije

Veliko interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Od 1. septembra u tri centra za obuku Vojske Srbije, u Somboru, Valjevu i Leskovcu, javiće se 600 kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.
Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Prvog dana septembra na Vojnu akademiju javiće se i 42 kandidata, koji su završili odgovarajuće fakultete, na kurs za rezervne oficire u oklopnim i artiljerijsko-raketnim jedinicama za protivvazduhoplovna dejstva, tehničkoj i intendantskoj službi, a na Vojnomedicinsku akademiju dolazi i 13 kandidata za buduće rezervne oficire sanitetske službe, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a prenosi Tanjug. Za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs slušalaca za rezervne oficire u septembru zainteresovano je 1.673 kandidata, a među njima se prijavilo 226 žena (184 za dobrovoljno služenje vojnog roka i 42 za kurs slušalaca za rezervne oficire). I ove godine nastavlja se veliko interesovanje mladih ljudi za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem. Već u sledećem, decembarskom uputnom roku, na dobrovoljno služenje vojnog roka biće upućeno još 600 kandidata u centre za obuku Vojske Srbije.
Pročitajte još:Čuvar Zejtinlika otkrio tajnu: Apisove mošti se vraćaju u SrbijuRuku Svetog Save odnose iz Srbije?LISTA NAJSREĆNIH DRŽAVA: Pogledajte na kom mestu je Srbija
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA