Najnovije

Dverima opet smeta Glišić

BEOGRAD - Organizacija Dveri je još jednim saopštenjem ponovila stav da Vladan Glišić, donedavni istaknuti član ove organizacije, ne zastupa pokret Dveri, nego da govori isključivo u svoje ime.
Boško Obradović - osnivačka sednica Srpskog sabora Dveri (Foto: dverisrpske.com)

Boško Obradović - osnivačka sednica Srpskog sabora Dveri (Foto: dverisrpske.com)

Podsećamo, nedavno je došlo do sukoba unutar organizacije koji je rezultirao napuštanjem ovog pokreta od strane Vladana Glišića. Sukob nastavlja da poprima veće dimenzije obzirom da Glišić tvrdi da nije izašao iz organizacije, te da nastavlja da radi pod imenom "Dveri", ističući da će Boško Obradović, predsednik Dveri, zapravo osnovati stranku Srpski pokret Dveri. Shodno tome, dolazi do zabune u javnosti ko je zapravo napustio Dveri, pa je u javnost sa zvanične adrese pokreta Dveri poslato saopštenje u kojem se ističe da je Glišić napustio pokret. "Jedini zvanični stavovi koje zastupa Srpski pokret Dveri – skraćeno Dveri, predstavljaju oni stavovi dostavljeni sa elektronske adrese Informativne službe Pokreta Dveri ili direktno iz sekretarijata Boška Obradovića, predsednika Dveri." - kaže se u saopštenju. "Adrese sa kojih se svakodnevno dostavljaju informacije iz Dveri su već poznate medijskim kućama i novinskim agencijama. Svako saopštenje za javnost sa bilo koje druge adrese osim spomenutih, ne predstavlja zvaničan stav Dveri i predmet je zloupotrebe imena i simbola Srpskog Pokreta Dveri od strane neovlašćenih lica, a prenošenje takvih informacija od strane novinskih agencija i medijskih kuća, predstavlja direktno obmanjivanje javnosti." - navode u Dverima. Grupa građana Dveri ne postoji od trenutka kada su Dveri odlukom Sabora Pokreta (održanog 27.06.2015. godine u Čačku), na kome je učestvovao i Vladan Glišić, prerasle u političku organizaciju i predale kompletnu dokumentaciju za registraciju nadležnom državnom ministarstvu, kaže se u saopštenju. "Vladan Glišić predstavlja samo sebe i nikoga više, lažno se predstavlja u ime GG Dveri, a zapravo je napustio Pokret jer se na kraju ipak nije složio sa novom razvojnom fazom našeg Pokreta, iako je u njoj učestvovao i glasao za izbor predsednika. Glišić ne predstavlja Dveri, može govoriti samo u svoje lično ime, a zloupotreba imena Dveri govori o njegovim lošim namerama koje u ovom trenutku odgovaraju jedino vlasti Aleksandra Vučića koja bi sigurno želela da vidi Dveri podeljene, ali to nije moguće jer su Dveri potpuno jedinstvene. Karakteristično je da je Vladan Glišić počeo da se približava u stavovima vladajućem režimu po pitanju migranata, dok je stav Dveri umnogome različit." - poručuju iz Dveri.
Pročitajte još:STANJE NA POLITIČKOM FRONTU: Vučić najjači, ali radikali ulaze u parlamentPUTIN DEFINITIVNO RUŠI VAŠINGTON I BRISEL: Zbogom dolaru, zbogom evru!Angela Merkel: Primite izbeglice ili se pitamo o šengenu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA