Najnovije

Hoće sa Rusijom

PODGORICA - Crna Gora treba da se okrene Rusiji i sa njom sklopi vojni, ekonomski i kulturni sporazum. Ovo su u nedelju saopštili predstavnici Ravnogorskog pokreta Crne Gore: vojvoda Mileta Pavićević, Petar Šofranac, Marinko Milačić, Budimir Dujović, Ivan Milošević, Miljan Stanišić i Esad Muminović, ukazujući da su se povodom tzv. evroatlantskih integracija formirala dva pokreta.
Crna Gora treba da se okrene Rusiji (Foto: Indiewire.net)

Crna Gora treba da se okrene Rusiji (Foto: Indiewire.net)

- Jedan personifikuje Vlada Crne Gore koja Crnu Goru vidi kao članicu NATO i smatra da taj izbor nema alternativu, i drugi Pokret za nautralnost koji tvrdi da je neutralnost Crne Gore najbolja za njenu budućnost. Nažalost, do sada se u Crnoj Gori nije formirao pokret koji bi se zalagao za uspostavljanje vojnih i ostalih odnosa sa Rusijom. Nadali smo se da će zakleti rusofili iz našeg političkog i kulturnog života definisati takav jedan politički, ekonomski i duhovni odnos Crne Gore prema trenutnim političkim, a posebno vojnim dešavanjima u svetu. Međutim, to se nije desilo, pa predstavnici Ravnogorskog pokreta prvi u Crnoj Gori na političku scenu kandiduju projekat sveukupne saradnje sa Rusijom - navodi se u njihovom saopštenju. Crnogorski ravnogorci smatraju da u novom prekomponovanju sveta Crna Gora treba da bude na strani Rusije. - Nesporno je da Rusija želi da širi svoj uticaj, pa i na Balkanu, što Crna Gora mora iskoristiti. Smatramo da saradnja sa Rusijom može doneti veliku korist, posebno u ekonomskom smislu. Crna Gora se mora prikloniti ruskom i svepravoslavnom bloku koji bi bio garancija da će ostati ono što je uvek bila - srpska i pravoslavna zemlja.

Neophodna zaštita

Smatramo da bi prisustvo Rusije u Crnoj Gori, posebno vojno, bilo nepremostiva prepreka za ostvarenje velikoalbanskih i islamskofundamentalističkih ciljeva koji u poslednje vreme sve češće kucaju na naša vrata - navode ravnogorci.
Pročitajte još:JE L’ GA ZATO MRZE? Ovo su „najteži zločini“ Bašara al-Asada za poslednjih 15 godinaPripajanje Donbasa Rusiji biće moguće tek posle – poraza ukrajinske armije
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA