Najnovije

VUČIĆ ODBRUSIO EVROPI: Mnogo pričate, a malo radite - nijednu krizu niste rešili!

BLED - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bledu da ga više brine sve što se dešava u BiH nego albansko-srpski odnosi.
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Učestvujući na Strateškom forumu u Bledu, Vučić je rekao da je BiH njegova najveća briga. Vučić je na panelu „Novi globalni poredak: konfrontacija ili partnerstvo“ kritikovao sporost sa kojom se Evropa suočila i reagovala na migrantsku krizu, te ukazao da se na takozvano sveobuhvatno rešenje čeka već šest meseci. „Srbija i njeni građani `evropskiji` su od samih Evropljana kada je reč o migrantskoj krizi“, rekao je Vučić i dodao da je Srbija spremna da preuzme svoj deo odgovornosti u okviru zajedničkog, sveobuhvatnog rešenja. Vučić smatra da je Evropi trebalo previše vremena da reaguje, podsećajući da je mnogo diskustovano o raznim krizama, kao što su sirijska, ukrajinska i druge, a da nijedan problem nije rešen. On je izrazio nadu da će EU biti svesna da je bolje da se suoči sa konkretnim pitanjima, a tako i izazovima na zapadnom Balkanu, prenose mediji.
Pročitajte još:DSS sa francuskim Nacionalnim frontomSPREMAJU NAM RAT: Diže se „Preševska dolina“ – traže isti status kao ZSO na Kosmetu!
Premijer Srbije je ukazao da su veliki ratovi počinjali u regionu zapadnog Balkana, a ne u Ukrajini, koja je u fokusu, a za čije rešavanje nije optimista. Prethodno je Vučić na svom „Tviter“ nalogu napisao da će Srbija prihvatiti jedan broj migranata i da je to čini više Evropljanima od nekih drugih. Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA