Najnovije

Nova stranka podržala Nikolića

BEOGRAD - Nova stranka pozdravlja Odluku o vraćanju Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije na ponovno odlučivanje, koju potpisuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić, jer se zasniva na argumentima koje je Nova stranka isticala protiv ovog zakona, a to je da se njime legalizuje rasprodaja državne imovine za privilegovane kupcima po povlašćenim cenama, stoji u novom saopštenju ove stranke.
Predsednik Nove stranke u Nišu (Foto: Nova stranka)

Predsednik Nove stranke u Nišu (Foto: Nova stranka)

Podsetimo, zakon kojim se propisuje prodaja stanova, stambenih objekata, poslovnog prostora i poslovnih zgrada u državnoj svojini, Skupština Srbije usvojila je 31. avgusta. Poslanici Nove stranke su tokom skupštinske rasprave apelovali da se zakon ne usvoji jer je neustavan i jer se njime u povlašćeni položaj isključivim pravom kupovine stavljaju već povlašćeni zakupci državnih nepokretnosti. Odnosno, za kupovinu određene državne nepokretnosti ne bi mogli da konkurišu svi građani Srbije, nego samo oni već privilegovani, i to po ceni koju odredi Poreska uprava, kažu u Novoj stranci.
Pročitajte još:(NE)MOGUĆE: Potpuni raskol između Nikolića i Vučića!?ZBOG USTAŠTVA: Srbija upućuje demarš Hrvatskoj
Pozdravljamo odluku Nikolića da se sraman zakon vrati u Narodnu skupštinu na ponovno razmatranje jer je zasnovana na argumentima koje su upravo poslanici Nove stranke iznosili protiv njega. Pozivamo sve poslaničke grupe da shvate pogubnost i neustavnost ovog Predloga zakona i odbace ga kada se o njemu bude ponovo glasalo, stoji u saopštenju ove stranke. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA