Najnovije

BIH TRAŽI NOVAC: Srbija nam duguje 30 miliona evra

Da se godinama samo priča u prazno, kada je u pitanju pružanje ruke pomirenja od Srbije prema Bosni i Hercegovini, potvrđuje i činjenica da Srbija, odnosno Hidroelektrana Bajina Bašta duguju Srebrenici više od 30 miliona evra, izjavio je šef kabineta načelnika Opštine Srebrenica Nermin Alivuković.
HE Bajina Bašta (Foto: EPS)

HE Bajina Bašta (Foto: EPS)

Podsetio je da je izgradnjom Hidroelektrane Bajina Bašta, veliki deo zemljišta sa područja opštine Srebrenica potopljen, a do početka rata u Bosni i Hercegovini, hidroelelektrane su uredno plaćale dug za potopljeno zemljište. "Početkom rata, to je stalo, nije se nastavilo ni nakon završetka rata, bez obzira na mnoge zahteve koje je Opština Srebrenica uputila organima vlasti u državi", kazao je Alivuković. Po njegovim rečima taj dug do danas prelazi 30 miliona evra. Dodao je da su tokom posete delegacije Opštine Srebrenica u maju Vladi Republike Srpske dobili obećanje od potpredsednice Vlade RS-a Srebrenke Golić, ali i od predsednika RS Milorada Dodika da će na prvoj zajedničkoj sednici vlada Republike Srpske i Srbije, u junu ove godine biti tačka dnevnog reda postizanje dogovora oko nadoknade za potopljeno zemljište. Alivuković je podsetio da je sednica dve vlada održana, ali i da do sada Opština Srebrenica nije dobila nikakve informacije vezane za naknade za potopljeno zemljište. "Dve trećine potopljenog zemljišta je u vlasništvu Opštine Srebrenica, a jedna trećina u vlasništvu srbijanske opštine Bajina Bašta, i Bajina Bašta redovno prima naknadu od Hidroelektrane Bajina Bašta i po podacima koje mi imamo to je oko milion evra na godišnjem nivou", naveo je šef kabineta načelnika Srebrenice u izjavi Feni.
Pročitajte još:STIŽE POJAČANJE: Gašić kupuje dva nova ruska helikopteraSrpska lista: Nije Tači premijer, nego MustafaNE ODUSTAJE OD NAMERE DA SRBE PROGLASI GENOCIDNIM: Suljo zakuvava preko Amera i Engleza!
Izvor: Klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA