Najnovije

DŽomić: Povratkom u Crnu Goru sam pobedio

Paroh podgorički Velibor DŽomić izjavio je da je njegov povratak u Crnu Goru, nakon polugodišnjeg izgnanstva, pokazao da je koncepcija predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića za progon sveštenstva i Crkve "razbucana", ističući da je povratkom pobedio, ali ne državu, već neodgovorne pojedince koji su zloupotrebili svoje funkcije.
DŽomić (Foto: JuTjub)

DŽomić (Foto: JuTjub)

"Ne bi me čudilo da me (lider SDP-a) Krivokapić okrivi i za rascep u svojoj partiji", rekao je DŽomić za podgorički "Dan" po povratku u Crnu Goru iz koje je proteran pre šest meseci rešenjem Ministarstva unutrašnjih poslova. DŽomić je ocenio da je evidentno da je njegov povratak izazvao bujicu izjava pojedinih nezadovoljnika. "Za mene to nije neočekivano. Vidim da sam nazvan nekakvim specijalcem DPS-a. Nisam ničiji specijalac. Jesam specijalista u svom poslu, ako to nije neskromno da kažem, za razliku od Krivokapića koji je diletant u onome čime se bavi", dodao je DŽomić. On kaže da mu je žao Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića zato što su visoke funkcije na kojima se nalaze drastično zloupotrebljavali u lične i partijske svrhe, navodeći da će tome vrlo brzo doći kraj. "Ne daj Bože da me Ranko Krivokapić hvali u svojim saopštenjima, morao bih ozbiljno da se zapitam da li je sve u redu sa mnom kao čovekom i sveštenikom", poručio je DŽomić. On ističe da je lavina nezadovoljstva zbog njegovog povratka očekivana, kao što je bila očekivana i lavina nezadovoljstva hiljada vernika različitih nacionalnih i političkih opredjeljenja koji su sa zgražavanjem doživeli njegov progon iz Crne Gore. "Mojim povratkom u Crnu Goru ova stvar nije završena. Ne smatram da sam pobedio državu. Uporno govorim da ne vodim bitku sa državom. Tražio sam građanski status koji je minimalan - pravo na privremeni boravak sa obavezom da ga svake godine produžavam. Evo već peta godina kako mi to ne daju, iako ovde živim dvadesetak godina. Jesam pobedio, ali ne državu već neodgovorne pojedince koji su zloupotrebili svoje funkcije", naveo je DŽomić. On je najavio da ga u narednom periodu očekuju tri postupka, od kojih je prvi pred Upravnim sudom. Tu će se, uveren je, pokazati da li je MUP donio šesto zakonito ili nezakonito rešenje. "Neizmerno sam srećan što sam se vratio u Crnu Goru... Stigao sam preko Prebilovaca gde sam bio na velikoj svečanosti osveštanju Hrama Vaskrsenja Hristovog u tom selu koje je simbol mučeništva i stradanja. Došao sam zajedno sa mitropolitom Amfilohijem i braćom sveštenicima", rekao je DŽomić. MUP Crne Gore donio je odluku da DŽomić napusti Crnu Goru na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) da predstavlja opasnost za državnu bezbednost. On je 8. februara napustio Crnu Goru. Odluku je kasnije oborio Upravni sud, ali DŽomiću nije dozvoljen prelazak granice iz Srbije u Crnu Goru. DŽomićev povratak u Crnu Goru usledio je nakon najnovije procene ANB da on više ne predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost.
Pročitajte još:Proterani sveštenik DŽomić se vraća u Crnu GoruPOVAMPIRENO USTAŠTVO: Ustaški grafiti i uvredljive poruke i na plaži!OKUPIRALI HRVATSKU: 15 hiljada Jehovinih svedoka stiglo u Zagreb
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA