Najnovije

Ako imate ove simptome - alergični ste na gluten

Ukoliko primetite neki od ovih simptoma kod sebe, bolje je da što pre proverite sa lekarom da li bolujete od celijakije.
Ilustracija (foto: pixabay)

Ilustracija (foto: pixabay)

Intolerancija na gluten ili celijakija postala je bolest modernog doba. Budući da loša reakcija organizma na gluten može dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih posledica, važno je da prepoznate simptome i reagujete na vreme. 1. Gruba koža na zadnjoj strani nadlaktica. Ovaj simptom najčešće uzrokuje manjak folne kiseline i vitamina A u organizmu koji može da prouzrokuje loša razgradnja masnoća uzrokovana oštećenjem creva. 2. Probavne smetnje poput nadutosti, proliva, pa čak i zatvora. 3. Vrtoglavice, umor, bezvoljnost bez posebnog razloga koja dolazi do izražaja nakon obroka koji sadrži namirnice bogate glutenom. 4. Hormonalni disbalans poput snažnih simptoma PMS-a. 5. Snažne glavobolje i učestale migrene. 6. Upale, otečenost i bolovi u zglobovima, posebno u prstima, kolenima i kukovima.
Pročitajte još:Ovo je najvažnija stvar za vaš mozak, a sigurno je ne unosite dovoljno u organizam!Ubrzajte metabolizam za samo 1 dan: Najefikasnija satnica za mršavljenje!
Izvor: dnevno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA