Najnovije

MUSTAFA: Još nisam odlučio da li ću odobriti Vučiću dolazak na Kosovo

Vlada takozvane države Kosovo još nije zauzela stav da li će dozvoliti premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da dođe na Kosovo da bi, kako je najavio, Srbima u deset većinskih srpskih opština objasnio sadržaj sporazuma postignutih u Briselu.
Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić je u Briselu u utorak, 25. avgusta, nakon potpisivanja sporazuma sa zvaničnicima Prištine, među kojima je najvažniji onaj o Zajednici srpskih opština, najavio da će u septembru obići sve većinske srpske sredine - Kosovsku Mitrovicu, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Ranilug, Gračanicu, Pasjane Parteš, Štrpce, Novo Brdo i Klokot - koje će ući u njen sastav, kako bi srpski narod upoznao sa detaljima tog dogovora. Savetnik premijera, takozvane države Kosovo Ise Mustafe, Besnik Beriša rekao je da nije u mogućnosti da odgovori na to pitanje, i dodaje da portparol Vlade takozvane države Kosovo Arban Abraši nije bio dostupan za komentar. Vlada takozvane države Kosovo je ranije donela odluku da srpskim zvaničnicima ne dozvoli dolazak na Kosovo ukoliko bi razlog posete bio političke prirode. Analitičari kažu da vlada nema moć da zaustavi posete Vučića čak i kada bi obavljao, kako je najavio, političku aktivnost na Kosovu.
Pročitajte još:PRAVOSLAVNI ODGOVOR: Uhapšeni branioci Valjevske Gračanice pevaju u policijskoj marici (VIDEO)Stiže nam još 7.000 migranata
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA