Najnovije

PRISLUŠKUJU NAS NA JAVNIM MESTIMA: Evo liste lokacija u Beogradu gde se pojavljuju sumnjivi signali!

Centar Beograda, kao i najfrekventnija mesta u gradu, među kojima su i popularni tržni centri, prekrivena su lažnim baznim stanicama, uređajima pomoću kojih se presreću razgovori, SMS-ovi i ubacuju špijunski softveri u telefon.
Beograd - pazi, sluša se (Foto: JuTjub)

Beograd - pazi, sluša se (Foto: JuTjub)

Onaj ko upravlja tim uređajima može da prati i kretanje osoba koje su u njihovom dometu, komunikaciju SMS-ovima i da menja sadržaj poruka. Spisak lokacija na kojima se pojavljuju sumnjivi signali: - Stari Merkator, Bulevar Mihaila Pupina - Palata Srbija, Bulevar Mihaila Pupina - Delta siti, ugao Jurija Gagarina i Agostina Neta - Autoput E-70, na kružnom toku kod isključenja kod Arene i u blizini SUP Voždovac, Hitne pomoći i Autokomande - Delegacija EU, Vladimira Popovića - Skupština Srbije, početak Bulevara kralja Aleksandra - Predsedništvo, Andrićev venac - Vlada Republike Srbije, ugao Nemanjine i Kneza Miloša - Ministarstvo spoljnih poslova, Kneza Miloša - Ministarstvo odbrane, ugao Kneza Miloša i Birčaninove - Užička i Tolstojeva, rezidencije ambasadora SAD i predsednika Srbije - Ambasada SAD, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 92 - Zgrada Generalštaba VS, Neznanog junaka 38 - Ustanička, kod dušanovačkog parkića - Kraj Bulevara, kod okretnice tramvaja - Zvezdarska šuma, u blizini Astronomske opservatorije Dragaš: Pojedine interesne grupe i strane službe imaju mogućnost da to rade Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, kaže da presretanje telefonskih razgovora, poruka i imejlova nije jednostavno i da to mogu raditi samo stručnjaci. -Ne iznenađuje me pokušaj obaveštajnog prodora interesnih grupa ili nekih stranih službi prema našoj vladi i premijeru. Osim što pojedine interesne grupe ili strane službe imaju mogućnost da to rade, one imaju i razloge da unapred znaju šta naša vlada, odnosno premijer, misli i hoće da uradi. Posebno jer je premijer ušao u ozbiljan i širok rat protiv organizovanog kriminala, sprovodi snažne reforme koje mnogim tajkunima nisu po volji. A što se eventualno interesa stranih službi tiče, on je jasan. Vučić donosi velike i jasne odluke - navodi Dragaš. On naglašava da je posao naših bezbednosnih službi, a posebno njihovog kontraobaveštajnog dela, upravo otkrivanje, sprečavanje takvih nelegalnih postupaka, kao i zaštita nosilaca vlasti. - Što se tiče postavljanja sistema koji simuliraju baznu stanicu, ta tehnologija je već zastarela jer to predstavlja aktivan oblik presretanja i prisluškivanja, koje naše službe lako mogu da otkriju. Sve se više koristi pasivni sistem za prisluškivanje koji ne emituje nikakve signale koji bi mogli biti otkriveni skeniranjem ili drugom spektar analizom. Pitanje ko to može da ima je pitanje za službe bezbednosti Srbije - naglašava Orhan Dragaš.
Pročitajte još:Postoji li bosanski jezik? Evo šta kaže Ivan Klajn, stručnjak za srpski jezikNa školama u Prištini plakati „Ne zajednica“PRAVOSLAVNI ODGOVOR: Uhapšeni branioci Valjevske Gračanice pevaju u policijskoj marici (VIDEO)
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA