Najnovije

Islamska država preti Rusiji

Ova teroristička organizacija je već saopštila da je napala vojnu bazu u Dagestanu, ali nije jasno o kakvom je napadu reč, jer nikakvih dokaza o njemu nema.
Spremni na sve (Foto: Jutjub)

Spremni na sve (Foto: Jutjub)

Po mišljenju eksperata, samo saopštenje Islamske države govori da borci koji su zauzeli deo Sirije i Iraka pokušavaju da stave Rusiju u isti red sa drugim zemljama koje se nalaze pod njihovim uticajem.
Takva saopštenja i pretnje su svojevrsna samoreklama, smatra član ekspertskog saveta Komiteta Državne dume za bezbednost i borbu protiv korupcije, istoričar Aleksej Plotnikov.
"Islamska država aktivno vodi borbu u informacionoj areni. I u toj sferi je potrebno naneti Rusiji terorističke udarce. Znam da se već ulažu određeni napori da se pripreme odgovarajuće antipropagandne mere", rekao je Plotnikov.
Istovremeno, realna vojna pretnja od Islamske države za Rusiju trenutno ne postoji, uveren je on.
"Postoji potencijalna pretnja. Ali ona je mnogo niža nego u zemljama Bliskog i Srednjeg istoka. Tamo je to očigledno, a za nas je pitanje vremena. To nam daje određenu vremensku prednost kako bismo se pripremili za moguću pretnju i eliminisali je ukoliko se približi", naveo je ekspert.
Prema njegovim rečima, takva priprema je već u toku i daje rezultate.
"Suprotstavljanje Islamskoj državi dešava se na propagandnom polju. Specijalne službe prate agitatore i one koji vrbuju teroriste. Imamo i neophodne oružane formacije za odbijanje konkretnih vojnih napada ukoliko dođe do toga", rekao je Aleksej Plotnikov.
Pročitajte još:
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA