Najnovije

NAPREDNJACI TRAŽE IZBORE: Pada Vlada zbog tajnih snimaka!

BEOGRAD - Čak 90 odsto članova Predsedništva SNS je za to da premijer Aleksandar Vučić, posle objavljivanja tajnih snimaka susreta Ivice Dačića i tadašnjeg vrha MUP s Rodoljubom Radulovićem, poznatijim kao Miša Banana, preispita koaliciju s njim, odnosno raspiše vanredne izbore.
Polaganje zakletve članova Vlade (Foto: Jutjub)

Polaganje zakletve članova Vlade (Foto: Jutjub)

Oni će to, kako navodi izvor, zatražiti na sednici Predsedništva SNS zakazanoj za petak. Naprednjaci, kako tvrdi izvor, smatraju da ova afera, u kojoj su pored lidera SPS akteri i ljudi iz vrha te stranke i tadašnjeg MUP, ruši ugled Vlade. Nije isključeno i da bi epilog ove afere mogao biti pad Vlade, nakon čega bi bili održani izbori. - Vrh naprednjaka će na sednici Predsedništva predložiti lideru Aleksandru Vučiću da se preispitaju odnosi sa socijalistima. Većina smatra da ova afera nanosi veliku štetu ugledu Vlade i da bi trebalo dobro razmisliti s kojim partnerima treba sedeti u vlasti - kaže izvor. Naš sagovornik dodaje i da ova dilema ipak neće biti razrešena na sednici Predsedništva, već će premijer odluku doneti krajem septembra. - Vučić zasad nije blizak stavu da treba izaći na izbore. Najveća zadrška, uprkos volji vrha SNS, jeste činjenica da su izbori ekonomsko opterećenje za državu, ali i to što ne idu u prilog reformama, koje su u punom jeku. Međutim, ukoliko mulj bude nastavio da isplivava, on će se prikloniti volji većine u SNS i raspisati izbore - napominje izvor. "Zvezda" ove afere Ivica Dačić nije želeo da se izjašnjava kakav bi epilog mogao biti: - Ne moram da budem u ovoj vladi, ja joj nisam potreban. Nisam neophodan da bi ona funkcionisala. Ja sam na osnovu zajedničkih ciljeva ušao u vladu, na osnovu dogovora sa Vučićem, s namerom da radimo ono što radimo. O svemu ću razgovarati s premijerom i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem kad se vrati u zemlju.
Pročitajte još:NI ZBOG MIŠE BANANE: Dačić i Vučić složni da su izbori malo verovatniOTKRIVEN: Ovo je obaveštajac koji je snimio Dačića i Mišu Bananu
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA