Ukoliko ove namirnice podregejete možete stvoriti kratkoročne posledice po sebe, poput probavnih problema, ali možete i trajno ugroziti vaše zdravlje.
Celer Celer je jedna od namirnica koju ne bi trebalo da podregavate. Ukoliko celer koristite u pripremi supe, nakon kuvanja ga obavezno izvadite iz supe i pojedite ga svežeg. Celer sadrži nitrate koji postaju toksični ukoliko ih ponovo podgrevate.
Jaja Jaja, kao što i sami znate, spadaju u "riskantne" namirnice. Tvrdo kuvana jaja, kajganu ili musaku koju ste prelili jajima nemojte podgrevati. Pametnije vam je da ih ostavite u frižideru i hladne pojedete, umesto da ih podgrevate.
Spanać Spanać sadrži nitrate koji se usled stajanja, ali i ponovnog podgrevanja, pretvaraju u kancerogene nitrate opasne po naše zdravlje. Zbog toga spanać pojedite odmah nakon pripremanja i ne ostavljajte ga za kasnije, pogotovo ne za sutradan.
Krompir Odmalena su nas učili da se krompir ne podgreva. Ne samo da više nema ukus kao sveže spremljen, već postaje i toksičan. Kromir tokom zagrevanja gubi svoje "zdrave osobine" i može postati opasan po zdravlje.
Pečurke Pečurke pojedite odmah nakon pripreme jer podgrevanjem se menja protein u pečurkama zbog čega može doći do raznih probavnih i želudačnih problema. Pečurke nakon podgrevanja menjaju i ukus, zbog toga ih nikako ne ostavljajte kasnije ili za sutradan.
Pročitajte još:Tri veličanstvene stvari koje će se dogoditi vašem organizmu ako prestanete da pijete gazirane sokoveEMOCIJE IZAZIVAJU RAK: Otkrijte koji su najjači okidači teških bolesti
Izvor: Alo