Najnovije

Đurđev: Vreme je da desnica uzraste u meru problema

BEOGRAD - Pokret „Srpska liga“ predstavio je danas u Medija centru u Beogradu svoju političku platformu pod sloganom „Srpska liga za srpsku Srbiju“ i pozvao na ujedinjenje patriotskih i desnih političkih organizacija. Osnivači Srpske lige su istakli da je ova politička platforma samo prvi korak ka afirmaciji ideje ujedinjenja desnice.
Đurđev (Foto: Srpska liga)

Đurđev (Foto: Srpska liga)

„U sadašnjem sazivu Parlamenta ne postoji ni jedna politička partija koja ne koketira sa NATO paktom, a 70% građana Srbije ne želi u NATO. Nelogičnost je da 95% građana Srbije čine verujući ljudi, a čitavo društvo nam kičom, šundom i razvratom oblikuju mediji. Dve trećine građana želi bliske odnose sa Rusijom, a državni aparat se oblikuje u skladu za zakonima i preporukama EU za koju građani Srbije ne pokazuju oduševljenje“, kaže se u saopštenju Srpske lige. Aleksandar Đurđev iz Srpske lige je rekao da je odgovornost za takvu situaciju primarno na partijama i organizacijama desnice. On je naglasio da bi prema istraživanjima ujedinjena desnica na izborima imala bar 30% podrške građana. "Vreme je da desnica uzraste u meri težine problema koji muče Srbiju. Samo ujedinjena desnica može da opravda svoje postojanje tako što će iskoristiti objedinjeni politički potencijal." - poručio je Đurđev. Srpska liga će podržati sve procese sabiranja na desnoj političkoj sceni kao i okupljanje onih koji se do sada nisu politički angažovali. Desnica bi trebalo da se ujedinjuje na pitanjima odnosa prema državi, bezbednosti, privredi, ekonomiji i zapošljavanju.
Pročitajte još:Kusturica: Na Balkanu se oduvek stradalo zbog „ruskih govana“Američki general Alen: Pred nama je sukob Rusije i SAD-a u Siriji
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA