Najnovije

Gojkovićka na sastanku sa gej prajd organizacijama

BEOGRAD – Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je danas da je ubeđena da je moguće da se u Beogradu 20. septembra održe parade ponosa i transrodnih osoba, istakavši da će Srbija učiniti sve da te dve parade prođu bez incidenata.
Maja Gojković (Foto: JuTjub printskrin)

Maja Gojković (Foto: JuTjub printskrin)

Planirano je da tog dana budu održane dve parade - Parada ponosa i Parada transeksualnih osoba, a da li će one biti održane, zavisi od procene Ministarstva unutrašnjih poslova, rekla je Gojković. Ona je ukazala da je to ministarstvo, jedino koje može da kaže da li postoje neke okolnosti koje bi mogle dovesti do otkazivanja oba skupa. „To se uvek radi u poslednjem momentu, kada se skupe sve informacije koje mogu da imaju samo policija i bezbednosne službe,” dodala je Gojković, posle sastanka u Skupštini Srbije sa predstavnicima udruženja „Egal” i Gej lezbejski info centar, organizatorima skupa „Ponos trans osoba”. Ona je ukazala da je Srbija prošle godine pokazala koliko je ozbiljna država i da može da obezbedi održavanje skupova ovakve prirode.
Pročitajte još:SINIŠA MALI: Podržavam gej paraduA SRPSKE IZBEGLICE!? Grade selo za migrante kod kvantaša, smeštaj za 2000 ljudi
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA