Najnovije

NA KORAK DO SVETSKOG RATA: Američki general najavljuje naoružavanje Ukrajine!

VAŠINGTON - General armije SAD-a i prvi čovek CIA, Dejvid Petrues, izjavio je da SAD mogu naoružati Ukrajinu i da u to Ukrajina ne treba da sumnja.
General Petrues (Foto: JuTjub)

General Petrues (Foto: JuTjub)

Naoružanje bi doprinelo samopouzdanju Ukrajine, kaže američki general i ističe da bi Vašington dostavio raketno naoružanje srednjeg i malog dometa ukrajinskoj vojsci. "Mi smo već učinili mnogo i pomogli ukrajinskoj armiji. Reč je o pomoći u neletalnom oružju, jačanju komunikacionih sposobnosti, itd. Mogli bi dostaviti raketne sisteme srednjeg i malog dometa. To ne bi promenilo kurs rata, ali bi Ukrajina imala više samopouzdanja." - kaže general Petrues. Šef CIA ističe da smatra da rat u Ukrajini ipak može biti rešen samo diplomatskim putem. Izjave poput ovih mogu biti "neformalne najave" sledećih poteza Vašingtona, a ukoliko bi Vašington zaista odlučio da na ovakav način pomaže Ukrajini, usledila bi recipročna odluka Moskve, a to bi značilo svetski rat.
Pročitajte još:AMERIKANCI TRAŽE NOVO REŠENJE: Jacenjuku dani odbrojani, ko bi mogao da ga zameni?Rasmusen huška rat: NATO alijansa će vojno poraziti Rusiju
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA