Najnovije

BEOGRAD NA VODI: Ugovor odložen, čeka se kamen temeljac

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je potpuno rekonstruisanu Hercegovačku ulicu, sa novim parkingom, u okviru realizacije projekta Beograd na vodi.
Siniša Mali (Foto: Jutjub)

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

Mali je kazao da je Grad Beograd ispunio svoje obećanje i da je Hercegovačka ulica rekonstruisana u potpunosti ističući da su zamenjeni asfalt, trotoari, kao i javno osvetljenje. Istovremeno, protest su održali članovi udruženja "Ne da(vi)mo Beograd" i gradonačelniku uručili igračku - žutu patku. "Zajedno sa rekonstruisanom zgradom Beogradske zadruge, taj deo grada je sada potpuno drugačiji", istakao je Mali. On je naveo da radovi na rekonstrukciji Savske promenade teku po planu i da će biti završeni do 22. ili 23. septembra. Mali je istakao da će to biti dve važne stvari za projekat Beograd na vodi. Oko četiri miliona evra je vrednost radova na rekonstrukciji Hercegovačke ulice i radova na Savskoj promenadi. Gradonačelnik je najavio da će sa kamenom temeljcem za projekat Beograd na vodi krenuti do kraja ovog meseca. "To obećanje ćemo ispuniti i tada ćemo ispuniti i obećanje da ćemo objaviti ugovor za projekat Beograd na vodi što naravno svi očekuju i od čega nemamo razloga da se plašimo", naglasio je Mali. "Mi smo do danas uklonili 236 objekata, 94 porodice je otišlo odavde, 54 plovila su uklonjena i sada, kao što vidite, sve je spremno za početak radova", istakao je Mali i dodao da će radovi početi do kraja septembra. U narednih desetak dana će biti potpisan ugovor sa velikim hotelskim lancem koji će biti korak dalje, dodao je gradonačelnik. On je naglasio da će biti rešen i problem kanalizacije. "Mi hoćemo da ceo ovaj deo obnovimo, i vodovodnu i kanalizacionu mrežu, i da stvorimo sve uslove za građane koji će ovde živeti u budućnosti', rekao je Mali.
Pročitajte još:NEĆEMO DA PRIMIMO IZBEGLICE: Srbija raspoređuje Vojsku na granici?!Na ulaz u Srbiju čeka 175.000 migranata
Izvor: B92  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA