Najnovije

Kvote za migrante ili vanredni samit EU

Ministri pravde i unutrašnjih poslova zemalja-članica Evropske unije okupiće se danas u Briselu na vanrednom sastanku posvećenom rešavanju izbegličke krize.
Migranti (Foto: Jutjub)

Migranti (Foto: Jutjub)

Ministri će razgovarati o planu za solidarni prihvat oko 160.000 migranata sa ratom zahvaćenih područja Bliskog istoka i Afrike, koji je prošle nedelje predstavio predsednik Evropske Komisije Žan Klod Junker. Nekoliko srednjeevropskih i istočnih članica EU već je izrazilo oštro protivljenje planu, koji podrazumeva obavezne kvote za sve države EU, u zavisnosti od njihovih kapaciteta za prijem izbeglica. Zbog toga je Junker, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, razgovarao sa stalnim predstavnicima svih 28 članica pri EU, a telefon0m se čuo i sa nekoliko najžešćih protivnika njegovog plana, uključujući mađarskog premijera Viktora Orbana i njegovog slovačkog kolegu Roberta Fica. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je ranije najavio da će, u slučaju da Junkerov plan ne dobije podršku većine ministara, sazvati vanredan samit EU krajem ovog meseca. Istovremeno sa sastankom ministara policije i pravde, u Briselu će sutra zasedati i šefovi diplomatija EU, u okviru redovnog sastanka Saveta za opšte poslove.
Pročitajte još:Rijaliti moda i u SANU: Akademija zaposlila starletu iz kockarniceTREĆI SVEDOK TVRDI DA FRANCUZ NIJE UBIJEN: „Grobari su lomili kafić, ali niko nije bio ni blizu Tatona kad je pao“
Izvor: vostok.rs  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA