Najnovije

"PRIGOŽIN JE ZNAO ZA PREDSTOJEĆI POKUŠAJ UBISTVA" Lukašenko otrkio nepoznate detalje o smrti vođe Vagnera

Početkom godine, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je saznao za pripremu pokušaja atentata na osnivača Vagnerovog  tima, Jevgenija Prigožina i preneo je informacije Kremlju, rekao je Lukašenko u intervjuu novinarima.

„Poslednji put kada smo leteli u Emirate, dobio sam veoma ozbiljne informacije iz izvora o pokušaju ubistva Jevgenija Prigožina“, izjavio je predsednik Belorusije.

Prema njegovim rečima u roku od dva sata predao je šifrovanu poruku ruskom ambasadoru u UAE , kako bi o tome obavestio Vladimira Putina i šefa FSB Rusije, Aleksandra Bortnikova. Nakon nekog vremena, Lukašenko je pitao Prigožina da li je ova informacija stigla do njega a biznismen je potvrdio da ga je Putin upozorio na predstojeće akcije.

Ranije se u Tverskoj oblasti srušio privatni avion Embraer Legacy, koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da su svi u avionu poginuli. Prema Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj, među putnicima je bio i osnivač jedinice“Vagner“ Jevgenij Prigožin.

Beloruski predsednik je rekao da ne zna „ko je to uradio” i dodao da ne veruje da je avion mogao da bude oboren projektilom.

„Samo vrhovni komandant može dati naredbu vojno-kosmičkim snagama da nešto urade. Zatim će se naredba proslediti određenoj jedinici a ta jedinica će proslediti naredbu određenom timu. Da li razumete koliko ljudi učestvuje? Kakav idiot bi ovo uradio? Iako to ne negiram: Bog zna, možda su neki ludaci odlučili to uraditi ali ja ne verujem u to“, dodao je Lukašenko.

On je primetio da mnogi sada pokušavaju da „prikače“ odgovornost za katastrofu na predsednika Rusije. Ipak prema rečima šefa beloruske države, ruski lider nema nikakve veze sa tim.

Pročitajte OVDE šta je Medvedev otkrio o Bajdenu

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA