Najnovije

VUČIĆ ZA SI EN EN: Mađari da kažu zašto je bačen suzavac i ko je pretukao naše novinare?!

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da očekuje reakciju Evropske unije posle incidentata na mađarsko-srpskoj granici, ističući da će Srbija učiniti sve da prevaziđe novonastalu situaciju sa Mađarskom, ali da se slični događaji ne smeju ponoviti.
Vučić za Si En En (Foto: Jutjub)

Vučić za Si En En (Foto: Jutjub)

Upitan da li je mađarska policija ugrozila teritorijalni integritet Srbije, Vučić je rekao da je to svakako bio veoma neprijatan događaj, ali da će Srbija uraditi sve što može da prevaziđe tu situaciju. - Sa Mađarima imamo dobre odnose i dosta smo uložili da ih poboljšamo, ali ovo ne može da se ponovi inače će izazvati katastrofu u regionu- rekao je Vučić za američki TV stanicu Si En En u drugom uključenju. On je rekao da i cela EU snosi krivicu jer nije reagovala na vreme na izbeličku krizu. - Nadam se da će (Mađarska) poštovati naš teritorijalni integritet i suverenitet, inače ćemo morati da ga štitimo - rekao je Vučić i još jednom podvukao da Srbija očekuje sveobuhvatno rešenje od EU u vezi sa izbelicama. Očekujem od EU da nam kažu šta je bila naša krivica, zašto je ispaljen suzavac, zašto su napali naše novinare, ko je odgovoran i zašto se to desilo, rekao je Vučić. Vučić je dodao i da Srbija pokušava da ubedi izbeglice na graničnom prelazu ka Mađarskoj da odu u prihvatne centre po Srbiji, gde bi imali bolje uslove, ali da oni ne žele da prihvate te pozive jer hoće da idu dalje u Evropu, preko Mađarske. Premijer je prethodno izjavio da je Srbija po pitanju izbegličke krize postupila u skladu sa evropskim vrednostima i, izrazivši zabrinutost zbog situacije na srpsko-mađarskoj granici, pozvao EU da izađe sa sveobuhvatnim rešenjem. - Problem Srbije je to što naše komšije podigle zid, žicu i sad smo deo problema, iako smo se ponašali na evropski način. Sad čekamo rešenje i reakciju Evrope", rekao je Vučić. Vučić je rekao da je Srbija prva zemlja na putu izbeglica od Bliskog istoka i severne Afrike koja ih registruje, navodeći da im pružamo pomoć, prema njima se ponašamo dobro i da su zadovoljni tretmanom koji imaju.
Pročitajte još:PRAVDA OTKRIVA: Porošenko stavio na spisak Bokana, Kršljanina, Đukanovića, Samardžića…SAD poseduju oko 800 vojnih baza u inostranstvu
Izvor: Tanjug, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA