Najnovije

SRBIJA OKREĆE LEĐA EU: Beograd traži pomoć od Moskve

BEOGRAD / MOSKVA - Ambasador Srbije u Moskvi, Slavenko Terzić, zatražio je od ruskih vlasti pomoć za problem izbeglica sa kojim se suočava Srbija.
Moskva - opet spašava Srbiju (Foto: Pixabay)

Moskva - opet spašava Srbiju (Foto: Pixabay)

"Srbija je blagodarna Rusiji koja pomaže, ne rečima, već delima." - rekao je Terzić u kratkoj izjavi za rusku novinsku agenciju RIA Novosti. Poput svih kriznih pitanja, tako i problem izbeglica u Evropi, neće biti moći rešen bez pomoći i uticaja Moskve. Podsećamo, sam predsednik RF, Vladimir Putin, ali i drugi zvaničnici Kremlja, u više navrata su ocenili da je izbeglički talas rezultat agresivne politike NATO članica, odnosno, Vašingtona i Brisela. Srbija ima unikatnu poziciju u Evropi u odnosu na sve zemlje, kada je reč o problemu izbeglica. Jedina je zemlja koja je, kako to SiEnEn je objavio, "ljudski prihvatila izbeglice". Ono što je apsurd je situacija u kojoj Zapad hvali Srbiju zbog dobrodošlice izbeglicama iz Sirije, Afganistana, Iraka i drugih područja, a taj isti Zapad istovremeno zatvara svoje granice i na sve načine stremi izbegavanju da učini isto. Evropska Unija otvoreno zagovara ideju da Srbija i Zapadni Balkan postanu centar za prijem izbeglica, sprovodeći pri tome veoma agresivno politiku zatvaranja granica. Predstavnici srpske vlade su osudili neadekvatan odgovor EU u odnosu na problem izbeglica, a šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, poručio je da Srbija nije sabirni centar i da Srbija ne želi da bude koletarelna šteta, nego deo rešenja. Srbiji je neophodno i hitno stvaranje  balansa u odnosu EU i Srbije, a to je jedino realno izvodljivo kroz podršku velike sile. U našem slučaju, ta velika sila je neosporno Rusija.
Pročitajte još:PUTIN ČISTI MEDIJE: Nemački medijski gigant prodao sve u RusijiMilanović: Hrvatska je orao, Srbija je muha!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA