Najnovije

DONBAS: Poginuli jedan dobrovoljac i jedan civil

KIJEV – Na istoku Ukrajine danas su poginula dva civila, saopštile su lokalne vlasti, što predstavlja najnovije kršenje već ionako krhkog sporazuma o prekidu vatre između proruskih i ukrajinskih snaga na istoku zemlje.
Obuka dobrovoljaca u Donbasu (Foto: JuTjub)

Obuka dobrovoljaca u Donbasu (Foto: JuTjub)

Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko je izjavio da su dvojica civila upali u zasedu i ubijeni dok su učestvovali u operaciji protiv krijumčarenja, prenela je agencija AFP. „Tokom sukoba su poginuli jedan dobrovoljac i jedan član državne poreske uprave”, rekao je Lisenko obraćajući se novinarima. Ukrajina je formirala specijalne grupe za sprečavanje isporuke krijumčarene robe preko linije razgranicenja na istoku Ukrajine, koje čine policajci, poreski službenici i dobrovoljci. Dve žrtve bile su članovi jedne takve grupe. Sporazum o prekidu vatre, dogovoren u februaru u Minsku uz posredovanje Zapada, krši se gotovo svakodnevno.
Pročitajte još:MERKELOVA OGOLJENA: Nemačka je propala – vojska u potpunom rasulu!Tramp protiv bombardovanja Srbije: Ta akcija nije naš uspeh!OVO ĆE EKSPLODIRATI KAD PUTIN DOĐE U UN: Obama dobija odgovor!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA