Najnovije

Formira se ID na Balkanu

Ekstremistički i teroristički pokreti, navodi Radio Slobodna Evropa, bazirani na verskim interpretacijama mogu da iskoriste balkanske motive, uključujući i Kosovo, za stvaranje jedne terorističke grupe.
Islamisti (Foto: Jutjub)

Islamisti (Foto: Jutjub)

Burim Ramadani, bivši kosovski poslanik veruje da Islamska država može da iskoristi međuetničke motive s ekstremističkim, islamskim ideologijama, koji su prisutni na Balkanu. "ID i ostale organizacije koje funkcionišu pod time mogu da iskoriste ovu situaciju i tako kreiraju, uslovno rečeno, balkanski ID. Balkan je sam po sebi podeljen, postoje međuetničke i političke tenzije, a međudržavni sukobi su i dalje otvoreni. Ovo je glavni rizik na Balkanu", navodi on. Slično mišljenje ima i Nuredin Ibiši, član skupštinskog Odbora za unutrašnja pitanja, navodeći da militantna grupa može da iskoristi trenutno stanje na Balkanu, a pogotovo na Kosovu. “Smatram da se oni mogu infiltrirati i stvoriti svoj sistem”, naglašava Ibiši. U poslednjem izveštaju Stejt departmenta o borbi protiv terorizma u svetu u 2014. ocenjeno je da na Kosovu postoje rastuće pretnje od islamskog ekstremizma, navodi RSE.  Inače, oko 300 osoba sa Kosova učestvovalo je u ratovima u Siriji ili Iraku.
Pročitajte još:Čepurin: Kosovo u Unesku — kršenje Rezolucije 1244PORUKE MILORADA EKMEČIĆA: Srbiji se ponovo može desiti 27. mart
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA