Najnovije

Dačić: Da pomognu i Azija i Mediteran

BEOGRAD – Problem migracija postaje globalno pitanje i njegovo rešavanje, kao i drugih globalnih pretnji, zahteva saradnju koja uključuje i naše azijske i mediteranske partnere, poručio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije, ministar spoljnih poslova i predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić.
Dačić (Foto: JuTjub)

Dačić (Foto: JuTjub)

On je, otvarajući seminar „Izgradnja poverenja na Korejskom poluostrvu i na Balkanu - u potrazi za novim pristupom i Helsinški proces”, istakao da se pred nama odvija masovna migracija ljudi koji traže utočište od rata, stradanja i bede, te da problem migracija, pored transnacionalnih i globalnih pretnji poput terorizma, organizovanog kriminala i klimatskih promena, postaje globalno pitanje. „Rešavanje ovih složenih problema, koji su često međusobno povezani, zahteva saradnju - uključujući i naše azijske i mediteranske partnere. Zbog toga je OEBS-ov koncept sveobuhvatne bezbednosti važniji nego ikad”, poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. On je ukazao da Srbija ove godine predsedava OEBS-u u uslovima najveće krize od završetka Drugog svetskog rata - krize u Ukrajini, a da se istovremeno srpsko predsedavanje odvija u godini kada se obeležava 40-godišnjica od potpisivanja Završnog akta iz Helsinkija. Prema Dačićevim rečima, OEBS je na Zapadnom Balkanu igrao značajnu ulogu u pružanju podrške sveobuhvatnim reformama, kao i procesu pomirenja i saradnje u regionu.
Pročitajte još:ŠEŠELJ PORUČUJE: Srbi, prestanite da kupujete hrvatsku robu!ŠAMAR SRBIJI – EU NASTAVLJA SVOJE: Imamo pravo da zatvaramo granice!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA