Najnovije

Pop, Tihi, Čaruga, Bistri, Čvarkov: Ovo su pozivna imena srpskih dobrovoljaca u vojsci DNR-a (VIDEO)

DONJECK - Grupa srpskih dobrovoljaca gostovala je na Međunarodnom radiju "Novorusija" koji već neko vreme radi u Donjecku. Radio program se emituje na engleskom i ruskom jeziku, a pored voditeljke Ruskinje, sa srpskim dobrovoljcima je razgovarao i Amrikanac srpskog porekla Zak Novaković poznatiji kao Zak Novak.  
Zak Novak sa borcima iz Srbije (Foto: Radio Novorusija)

Zak Novak sa borcima iz Srbije (Foto: Radio Novorusija)

Dobrovoljci koji su gostovali na ovom radio predstavili su se svojim imenima kao i pozivnim imenima koje koriste na frontu. U emisiji su govorili Nemanja pozivno ime"Pop", Branko "Tihi", Stevan "Čaruga", Nenad "Bistri", Milan "Čvarkov". Oni su ispričali da su u Donbas došli da ratuju iz ljubavi prema ruskom narodu i da nisu plaćenici. Neki od njih su rekli da planiraju i posle rata da ostanu da žive u Novorusiji. Voditelj emisije Zak Novak je svojevremeno bio dobrovoljac u jednici četničkog vojvode Slavka Aleksića tokom rata u Bosni i Hercegovini. Zak je tada na nagovor majke došao iz Amerike da bude iz svoj narod u ratu za Republiku Srpsku a više o tome možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:EVROPA U ŠOKU: Ovako hrvatski ministar policije dočekuje izbeglice (VIDEO)VOLIM SRBIJU, ZATO ŽIVIM OVDE: Ovo je ruska novinarka koja je zaprepastila američkog ambasadora! (VIDEO)
Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA