Najnovije

IDE TO UZ NATO: Sajentolozi opseli Crnu Goru - prva meta deca!

PODGORICA - Sajentologija, sekta koju su davno proterali Nemci, Francuzi i Englezi, našla se ovih dana među crnogorskim osnovcima i srednjoškolcima. Često nazivana kultom koji finansijski i na druge načine zloupotrebljava svoje članove, naplaćujući prekomerne sume novca za svoje duhovne usluge, našla je mesto među koricama crnogorskih udžbenika. Ministarstvo prosvete tek ovih dana spustilo je rampu na priručnik „Put do sreće“, nezvaničnu bibliju Sajentološke crkve.
Sajentologija - potpuno ludilo (Foto: JuTjub)

Sajentologija - potpuno ludilo (Foto: JuTjub)

Iz resornog ministarstva saopšteno je da su posle provera o autoru i izdavaču brošure, uputili dopis školama da se knjižica ne distribuira i koristi u obrazovno-vaspitne svrhe. – Deljenjem „moralnog kodeksa“ Rona Habrada, osnivača Sajentološke crkve, prekršen je opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju – saopštili su iz nadležnog državnog organa. Na ovu pojavu reagovao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. – U isto vreme kada se Evropa ujedinjuje, NATO želi da se budućnost Crne Gore stvara na podelama i mržnji. Slobodarska Crna Gora treba da bude šrafić u totalitarnoj militarističkoj organizaciji. Postoji dubinska duhovna kriza koja je zahvatila Evropu i čitav svet. Zabranjuju crkvi da se bavi politikom. U jednoj podgoričkoj školi deci se dele leci sekte sajentologa, totalitarne sekte koja je zabranjena u Nemačkoj. Ministarstvo prosvete je izdalo zvanično odobrenje da se to ne tiče religije, već morala. Kao da može postojati moral bez vere. Sva se ta shvatanja sabiraju u nacrt zakona o slobodi veroispovesti. Određene strukture ovoga društva vrše nasilje, pokušavaju da otimaju crkve, stvaraju dubinski rascep i to se prihvata ovim zakonom. Ako su ti dubinski raskoli koji presecaju svaku porodicu u Crnoj Gori budućnost, onda stvarno ne znam šta je opasnije od toga za Crnu Goru, njenu budućnost i dostojanstvo – saopštio je mitropolit Amfilohije. Načela sekte Osnovna načela sajentologije su da je čovek besmrtno duhovno biće, da njegova iskustva idu mnogo dublje od života, a sposobnosti su neograničene, čak i ako čovek toga nije trenutno svestan. Sajentologija čoveka zove tetan (od grčkog slova teta, što znači misao, život ili duh). Ovaj termin se koristi da bi se izbeglo mešanje sa drugim konceptima duše. Tetan je sama osoba – duhovno biće koje nije telesno odvojeno od čoveka, već je sam čovek tetan, upozoravaju upućeni u rad ove sekte.
Pročitajte još:Peskov: Amerika razbija nuklearnu ravnotežuMorao je da vidi mace: Način na koji je to postigao je presladak! (VIDEO)
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA