Najnovije

Medvedev: Rusija i Evropa su strateški partneri - čak i mentalno!

MOSKVA - Dmitrij Medvedev, premijer Rusije, izrazio je stav da su Rusija i Evropa strateški partneri, i politički, i ekonomski, ali čak i mentalni.
Medvedev (Foto: JuTjub)

Medvedev (Foto: JuTjub)

On je ovo napisao u svom autorskom tekstu za list Rosijska Gazeta pod naslovom "Nova stvarnost: Rusija i globalni izazovi". Saradnja između Rusije i Evrope je neizbežna, piše Medvedev i navodi da bi sve trebalo da bude sliveno u ekonomski jedinstveni prostor. "Odnosi mogu da se menjaju i menjaće se, ali strateški okvir saradnje je neizbežan, a to je saradnja i partnerstvo, pri tome stvarajući blagorodno društvo i jedinstveni ekonomski prostor." - piše premijer Rusije. Podsećamo, jedinstveni ekonomski prostor je ideja koju favorizuje ruska politička elita, pa je tako i sam Vladimir Putin, u listu Izvestia u oktobru 2011. godine, najavljujući projekat Evroazijskog Saveza, istakao ideju jedinstvenog ekonomskog prostora koji bi se prostirao od Lisabona do Vladivostoka. Ova ideja itekako ima odjeka u Evropi, a to je potvrdila i nemačka kancelarka, Angela Merkel, koja je nedavno izjavila da želi zonu slobodne trgovine između Nemačke i Rusije, odnosno, Evrope i Rusije. Medvedev je naveo u tekstu da ocena da Rusija stremi samo ka istočnim delovima Evrope ne stoji, a plasirao je ideju, nazvavši je zadatkom, o pravljenju grupe jačih zemalja u Evropi koja će sarađivati sa Rusijom na polju strateškog partnerstva Rusije i Evrope.
Pročitajte još:SPECIJALNO ZA MERKELOVU: Ovim će Moskva ravniti Berlin! (VIDEO)ZAHARČENKO: Ako Ukrajina krene u NATO, odmah počinjemo oslobađanje celog Donbasa
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA