Najnovije

PROBAJTE: Kućna terapija - refleksologija

Pritisak na određenu tačku stopala, šake, lica ili drugih delova tela može da dovede do oslobađanja od pojedinih zdravstevnih tegoba... Kod nepoverljivih, ova rečenica najčešće izaziva sumnju. Kod drugih se obično javlja radoznalost i želja da to provere. A upravo ovim načinom lečenja se bavi refleksologija, drevna istočnjačka holistička nauka, priznata i od zvanične medicine.
Probajte! (Foto: Pixabay)

Probajte! (Foto: Pixabay)

Refleksologija može da se primenjuje i u kućnim uslovima. Prvo treba potopiti stopala u mlaku vodu sa kašikom morske soli. Posle pet minuta toplim peškirom osušiti levo stopalo i početi masažu. Masaža se izvodi gnječenjem od vrhova prstiju prema peti. Na peti se zaustaviti i pritiskati palcem njen središnji deo. Zatim pomeriti palac ka unutrašnjoj strani stopala, tačnije na ivicu pete. Pritiskom na tu važnu tačku tretira se bešika i eliminiše višak tečnosti. Zatim se spiralnim pokretima kreće unutrašnjom stranom prema vrhovima prstiju. Masaža se nastavlja tako što se prvo kružnim pokretima masira središnji deo palca, a zatim blago izvuku svi prsti ponaosob da bi se oslobodili pritiska. Onda se sa oba palca ruku blago masiraju jastučići, gde su refleksne zone srca i pluća. Od jastučića se nastavlja blago spuštanje prema njihovoj sredini gde se nalazi solarni pleksus. Nakon masiranja ove tačke spuštanje se nastavlja spiralnim pokretima do tačke bešike i time je krug na levom stopalu završen i put za protok energije je oslobođen. Zatim se prelazi na desno stopalo. Na njegovoj spoljašnjoj strani radi se debelo crevo, koje tu počinje a završava se na levom stopalu. Kreće se, naravno spiralnim pokretima, od ivice na gore, do sredine tabana, a onda ka njegovoj unutrašnjoj strani, sve do tačke bešike. Ukoliko su u organizmu prisutni toksini, prilikom pritiska ovih tačaka, vrlo često se oseti bol. Inače, osim debelog creva koje počinje na desnom, a završava na levom tabanu, tačke svih drugih organa postavljene su simetrično na oba tabana.
Pročitajte još:SKROZ GOLE TAMARA I JELENA: Evo kako su se starlete družile u tuš kabini (FOTO +18)ŽENE: Zašto nas privlači veza sa oženjenim muškarcem?
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA