Najnovije

ZBOG JEDNE REČENICE: Otpužena Marin Le Pen - sude joj 20. oktobra!

PARIZ - Marin Le Pen, predsednica francuske stranke "Nacionalni Front" i poslanica u Evropskom parlamentu, otpužena je za delo širenja rasne netrpeljivosti.
Marin Le Pen (Foto: JuTjub)

Marin Le Pen (Foto: JuTjub)

Ona će izaći pred sudiju u sudu u Lionu 30. oktobra, navode francuski mediji. Le Penova je pre pet godina uporedila ulične molitve Muslimana sa okupacijom iz vremena Drugog svetskog rata. "Mi možemo reći da je reč o okupaciji, jer je reč o zauzimanju teritorije. To je okupacija i zauzimanje dela naše zemlje, naših kvartova... Razume se reč je o okupaciji bez naoružanja, o okupaciji u kojoj deluju religijski zakoni." - kaže Le Penova komentarišući predstojeće suđenje i braneći svoju rečenicu od pre pet godina. Krivičnu prijavu protiv Le Penove su podnele nevladine organizacije koje se bave pravima manjina, te predstavnici nekoliko muslimanskih zajednica. Inače, u francuskim gradovima nije neobično videti pripadnike islamske veroispovesti da obavljaju svoje molitvene rituale na ulicama, odnosno, oni "klanjaju" na ulicama i reč je obično o grupi vernika. Ovome se protive mnogi građani u Francuskoj, a na svojevrsan način je takvo ulično "klanjanje" postalo i turistička atrakcija u Parizu i mnogim drugim francuskim gradovima.
Pročitajte još:SPECIJALNO ZA MERKELOVU: Ovim će Moskva sravniti Berlin! (VIDEO)USTANAK NA KRIMU: Tatari protiv Moskve – Krim je Ukrajina!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA