Najnovije

Amerika spremna na kontramere protiv Rusije zbog nuklearnih bombi

SAD i saveznici su spremni na kontramere, ako Rusija izađe iz Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa (RSMD), saopštio je portparol zamenika državnog sekretara SAD Rouz Getemiler, Aleksandra Bel.
Amerikanci se plaše ruskog nuklearnog oružja (Foto: Jutjub)

Amerikanci se plaše ruskog nuklearnog oružja (Foto: Jutjub)

„Pošto Sjedinjene Države žele da izbegnu povratak u prošlost, SAD i njihovi saveznici neće dozvoliti vojnu nadmoćnost Rusije, ako se kršenja (RSMD) nastave“, saopštila je Sputnjiku portparolka zamenika američkog državnog sekretara, Aleksandra Bel. Predstanik komiteta Saveta federacije Rusije za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov izjavio je da razmeštanje novog nuklearnog naoružanja u NJemačkoj može da podstakne Rusiju na izlazak iz RSMD. Ozerov je ovo izjavio nakon što je nemački kanal ZDF saopštio da su u toku pripreme za razmeštanje američkih nuklearnih bombi tipa B61-12 u aviobazi bundesvera Buhel. Ministarstvo odbrane Nemačke odbilo je da komentariše ova saopštenja, dok je predstavnik Pentagona u intervjuu Sputnjiku izjavio da SAD ne smatra da krši bilo koji sporazum o nuklearnom naoružanju. U poslednje vreme Rusija i SAD sve češće optužuju jedna drugu za proizvodnju naoružanja koja potpadaju pod sporazum RSMD koji su potpisali SSSR i SAD 1987. godine. Konsultacije između Rusije i SAD po ovoj temi održane su 11. septembra u Moskvi. Kako je izjavilo Ministarstvo inostranih pooslova Rusije na kraju sastanka, Vašington nije dao zadovoljavajuće odgovore na postavljena pitanja ruske strane.
Pročitajte još:Evo šta je Milanović odgovorio Vučiću na kontramere SrbijeZaharova: Rusiju brine modernizacija američkog nuklearnog oružja u Nemačkoj
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA