Najnovije

Švedska izbeglice smešta u zatvore!

Švedska bi mogla da iskoristi ispražnjene zatvore i vojne kasarne za smeštaj rekordnog broja izbeglica, saopšteno je danas iz švedske Vlade.
Migranti (Foto: Printskirn jutjub)

Migranti (Foto: Printskirn jutjub)

Švedski ministar za migraciju Morgan Johanson rekao je da Švedska može da smesti 7.000 azilanata, koji sedmično pristižu u luke i na stanice, ali će biti u problemu ako oni nastave da stižu tim tempom duži period. "Suočeni smo sa najvećim prilivom izbeglica od Drugog svetskog rata. Ukoliko se ovako nastavi sedmicu za sedmicom, onda će nam trebati dodatni smeštaj", naglasio je Johanson. Švedska politika prema azilantima mnogo je povoljnija nego u ostalim članicama EU, zbog čega je jedna od glavnih destinacija za ljude koji beže od rata i nasilja na Bliskom istoku i Africi. Sirijci u Švedskoj imaju automatsko pravo na trajni boravak. Agencija za migracije je u julu predvidela da će Švedska ove godine primiti 74.000 zahteva za azil, ali će, zbog obima krize, taj broj, najverovatnije, biti mnogo veći. Švedska Vlada zato planira da izradi spisak imovine u vlasništvu države i državnih kompanija u kojim bi mogla smestiti izbeglice. Na toj listi nalaze se kasarne i prazni zatvori.
Pročitajte još:Nele Karajlić: Za sve međuetničke sukobe kriv je treći faktorRUSI DOLAZE: Dačić najavio veći obim ruskih investicija
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA