Najnovije

TRŽIŠTE LAŽNIH PASOŠA U NEMAČKOJ: Oko 30 odsto izbeglica lažira sirijsko poreklo

Prema procenama Nemačke, oko 30 odsto migranata koji dolaze u tu zemlju, tvrdeći da su iz ratom razorene Sirije, poreklom su zapravo iz neke druge države, izjavio je portaprol Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.
Migranti (Foto: Jutjub)

Migranti (Foto: Jutjub)

"To je naša procena na osnovu posmatranja zvaničnika na terenu, posebno federalne policije, Kancelarije za migracije i izbeglice, kao i agencije EU za kontrolu granica Fronteks", rekao je on. Kako je istakao, Nemačka nema zvaničnu statistiku o tražiocima azila za koje se veruje da lažiraju svoju nacionalnost, navodi AFP. Nemačka se kao omiljena evropska destinacija za one koji beže od rata i bede u svojim zemljama porekla, suočava sa najvećim prilivom izbeglica i migranata od Drugog svetskog rata, a očekuje između 800.000 i milion njih do kraja godine. Sve veći broj izbeglica i migranata dolazi u Nemačku, od kada je ta zemlja saopštila da će prihvatiti sve Sirijce, iako bi trebalo da se prijave za status izbeglice u prvoj zemlji Evropske unije u koju uđu. Izvršni direktor agencije Fronteks, Fabriće Leđeri, ranije je rekao da se tržište lažnih sirijskih pasoša proširilo, posebno u Turskoj, i da to olakšava migrantima i izbeglicama da uđu u zemlje EU.
Pročitajte još:Albanska mafija zaradila milione na krijumčarenju migranataPOPOVIĆ: Ponašanje Hrvata sadrži elemente nacizma
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA