Najnovije

Brisel pokreće istragu protiv hrvatskog premijera!

Johanes Han, evropski komesar za proširenje, izričito je juče poručio hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću da EU nema o čemu s njim da pregovara, te da Hrvati moraju hitno da otvore granicu. A na račun Milanovića stigao je juče još jedan hladan tuš, i to direktno iz sedišta Evropske komisije, koja je najavila istragu zbog kršenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Hrvatski premijer je podvio rep i juče otvorio granicu sa Srbijom.
Zoran Milanović (Foto: Jutjub)

Zoran Milanović (Foto: Jutjub)

Han je, inače, na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je ranije juče obišao prihvatni centar za migrante u Šidu, rekao da ne želi da krije da je veoma zabrinut zbog situacije na srpsko-hrvatskoj granici. "Mislim da tu nema o čemu da se pregovara. Problem se može rešiti jedino podizanjem blokade. Tačno je da je u šengenskoj zoni moguće uvesti određene privremene kontrole granica, ali te mere moraju biti umerene i srazmerne. Mere hrvatske vlade nisu proporcionalne, nego diskriminatorne", naglasio je Han. Govoreći o neprimerenim izjavama hrvatskog premijera Zorana Milanovića da su Srbi varvari, izvestilac kaže da mu se ne sviđa takav način govora. "Ne sviđa mi se ni privatno, a tako nešto posebno ne podržavam na državničkom nivou. Zato tražim od svih da razoružaju svoj govor. Mislim da je to neprihvatljiv jezik između pripadnika naroda, a naročito država", naglasio je Han, dodajući da ne može samo jedna zemlja da snosi teret i da bude žrtva samo zato što je zemlja tranzita. "Niste sami, vi ste Evropljani i treba zajedno da radimo. Ne treba da podižemo nove granice", zaključio je Han.
Pročitajte još:Protest DSS i Dveri: Zaustavite prodaju TelekomaDS NAJAVLJUJE HAOS ZBOG UGOVORA: „Beograd na vodi“ je omča na vratu građana
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA