Najnovije

DS NAJAVLJUJE HAOS ZBOG UGOVORA: "Beograd na vodi" je omča na vratu građana

BEOGRAD - Već sada je potpuno jasno kada je Ugovor u pitanju o izgradnji tzv. projekta “Beograda na vodi”, i da je evidentna šteta da grad Beograd i građane Srbije, preko 1.760.000 evra se daje za svako otvoreno radno mesto kada je u pitanju izgradnja prve faze, stoji u novom saopštenju DS-a kojim pozivaju građane na protest protiv projekta "Beograd na vodi".
Božović: Mali da ne zabija glavu u pesak! (Foto: JuTjub)

Božović: Mali da ne zabija glavu u pesak! (Foto: JuTjub)

Sa jedne strane gušimo srpsku privredu, a sa druge strane prijatelju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Vlada Republike Srbije i grad Beograd omogućavaju emnormne subvencije za otvaranje novih radnih mesta, naglasio je Balša Božović, predsednik Beogradskog odbora Demokratske stranke. On ističe da ovakav Ugovor može biti samo poništen. - Da bi Ugovor bio poništen zainteresovana strana mora da pokrene tužbu za poništenje ovako štetenog Ugovora po javnom interesu i po, naravno građane Beograda i Srbije. Ovom prilikom pozivamo gradonačelnika Beograda da kao zainteresovana strana ne zabija glavu u pesak već da zaista bude neko ko predstavlja interes građana, a ne svojih političkih naređenih šefova i da na taj način zaista grad Beograd kao zainteresovana strana pokrene tužbu za poništenje najštetnijeg Ugovora u istoriji ove zemlje, u suprotnom svi će postati finansijski robovi njihovog strateškog partnera iz UAE, koji je očigledno već oteo ceo centar Beograda, a uz to će ga dobiti čak i u svojinu, što taj ugovor predviđa. Dakle, kao zainteresovana strana grad Beograd pozivamo da pokrene tužbu za poništenje ovog Ugovora – rekao je Božović. On je najavio sutrašnji protest u 16 časova tim povodom jer Beograđani imaju pravo na svoju lokalnu samoupravu, imaju pravo da se pitaju šta je to što će se graditi u njihovom gradu koliko to košta i za čiji je to račun? - Da li je interes građana šoping mol kafana i hotel ili je to interes onih koji danas drže na vlasti i gradonačelnika Beograda i očigledno i Vladu Republike Srbije. Hajde da vidimo zaista šta je naš interes. Pozivamo još jednom da se najštetniji Ugovor poništi i sve nadležne organe i zainteresovne strane u tom postupku, zaista pozivamo na odgovornost, istakao je Božović.
Pročitajte još:Premijer i tabloidiLIHT PRIZNALA: Evropska Unija u opasnosti od potpunog kraha
On je ponovio da će se sutra u 16 časova građani okupiti u Hercegovačkoj ulici na građanskom skupu pre svega, kako bi pokazali da im je stalo i da zaista imaju nameru da spreče postavljanje kamena temeljca, zato što je on poguban za grad Beograd. - On je kamen o vratu gradu Beogradu, i smatramo da je veoma važno da sutra pokažemo odlučnost i jasnu poruku onima koji su sa jasnom namerom krenuli u ovaj pljačkaški projekat – zaključio je Božović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA