Najnovije

Dveri odgovorile Glišiću: Jasno nam je kome smeta Jasmina Vujić i zašto!

BEOGRAD - Napad na jednu od najobrazovanijih, najuspešnijih i najuglednijih Srpkinja sveta ne može biti slučajan, kaže se u saopštenju Dveri povodom najnovijih optužbi u medijima da je prof. dr Jasmina Vujić kriva za raskol u ovom pokretu.
Dveri protiv rasprodaje Srbije (Foto: Dveri)

Dveri protiv rasprodaje Srbije (Foto: Dveri)

Podsećamo, Vladan Glišić, jedan od lidera pokreta Dveri, koji je došao u sukob sa Boškom Obradovićem, aktuelnim predsednikom Dveri, za Kurir je izjavio da mu je sumnjiva uloga prof. dr Vujić, označavajući je kao osobu koja je "rasturila pokret". – Ona je na Berkliju vodila katedru, a na tom mestu nije mogla da bude bez dozvole američkog lobija, tako da je dosta čudno da takva osoba dođe u sam vrh stranke koja se protivi američkoj politici – rekao je Glišić i naglasio da je upravo ona najviše uticala na to da ne dođe ni do kakvog pomirenja između ljudi koji su ostali verni Dverima i stranke koju Boško pravi, piše list Kurir. Prof. dr Jasmina Vujić je jedan od autentičnih lidera srpskog naroda u rasejanju, a vladajući režim ignoriše srpsku dijasporu i na svaki način onemogućava biračko pravo Srba u inostranstvu, jer dobro zna da je većina njih opoziciono orijentisana i ne podržava ovu vlast, poručuju tim povodom iz Dveri. Za njeno ime vezuju se nebrojene aktivnosti na polju duhovnosti, kulture i humanitarnog rada širom rasejanja, a posebno se ističe njena pomoć desetinama srpskih studenata koji su dolazili u Ameriku. Ovde se jasno vidi režimski strah od ugleda i političkog angažmana srpske dijaspore i ulaska predstavnka srpskog rasejanja u Skupštinu Srbije. Ovdašnji političari sa kupljenim diplomama tu onda ne bi imali šta da traže i grozničavo se trude da to spreče, kaže se u saopštenju Dveri. Dveri navode različite projekte kojima je prof. dr Vujić doprinela patriotskim političkim snagama, a posebno izdvajaju inicijativu "Telekom je naš" koju označavaju kao najverovatnije najveću stvar koja, kako kažu, "smeta režimu". Jasmina Vujić je jedan od pokretača Inicijative „Telekom je našˮ, u kojoj se okupljaju vodeći srpski stručnjaci iz različitih oblasti koji se protive prodaji Telekoma, ističu u svom saopštenju Dveri. Na lični poziv Jasmine Vujić više stotina najuglednijih srpskih akademika, doktora nauka, profesora univerziteta i drugih stručnjaka potpisalo je Apel protiv prodaje Telekoma, a isto su učinila i vodeća stručna udruženja u oblasti elektroinženjerstva i telekomunikacija. Možda je ovo i glavni razlog napada na Jasminu Vujić u režimskim medijima, jer neko je preuzeo obavezu da strancima proda Telekom i svaki otpor mora biti sprečen, kažu u Dverima.
Pročitajte još:VLADAN GLIŠIĆ O RASCEPU: Profesorka iz SAD udaljila me od BoškaBoris i Čeda pred izbore zaboravili na svađe
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA