Najnovije

Vulin: Od januara veće penzije

BEOGRAD – Vojni penzioneri, u januaru naredne godine primiće uvećane penzije za procenat koji je odredio Ustavni sud a počeće da im se, u ratama isplaćuje dug koji potiče od 2008, najavio je danas ministar Aleksandar Vulin.
Vulin (Foto: JuTjub)

Vulin (Foto: JuTjub)

On je rekao da će dugu penzionerima, „koji je prouzrokovala vlast Demokratske stranke” biti isplaćen po modelu sličnom „isplati stare devizne štednje' a da će se vlada trudi da se to obavi u što kraćem vremenu. „Do kraja ove godine penzioneri će dobiti rešenja koja počinju da se isplaćuju u januaru što znači da će vojnim penzionerima biti uvećane (decembarske) penzije za procenat koji je odredio Ustavni sud a počeće da im se isplaćuje i dug”, precizirao je Vulin. Vulin, koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je rekao i da su „neisplaćivanje penzija vojnim penzionerima prouzrokovale vlasti DS i tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac” . Prema njegovim rečima, sve ovo nepoštovanje zakona potiče još od 2008. a napravljeni su dugovi koji iznose više desetina miliona evra. „Mi smo vlada koja vraća a ne pravi dugove...i nakon odluke Ustavnog suda odmah smo počeli da radimo na prevazilaženju ovog problema i da nađemo najbolje rešenje”, rekao je on. Vulin je napomenuo i da sadašnja vlada „ne troši ono što nema i što nije zarađeno” dodavši da smo „najpre morali da oporavimo privredu i da dođemo do novca u budžetu koji možemo da podelimo”. „Na lično insistiranje premijera Aleksandra Vučića, sa MMF smo razgovarali o problemu isplate vojnih penzionera i o ujednačavanju njihovih penzija i isplate onog što im se duguje”, rekao je on.
Pročitajte još:URNEBESNO: Ivica Dačić u UN održao govor na engleskom (VIDEO)Đurić: Jovanović da se polije još jednom kofom hladne vode!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA