Najnovije

Moskva traži od Amerike da skloni svoje avione da ne bi došlo do incidenta

MOSKVA- Rusija traži da SAD sklone svoje avione iz sirijskog vazdušnog prostora, kako ne bi došlo do incidenata tokom ruskih udara po pripadnicima takozvane "islamske države".
Moskva (Foto: Pixabay)

Moskva (Foto: Pixabay)

Moskva je pozvala Vašington da ukloni avione - potvrđuje "Foks njuz", pozivajući se na visokog američkog činovnika. On tvrdi da SAD, za sada, neće menjati planove svog ratnog vazduhoplovstva u vezi sa operacijama u Siriji. Visoki američki činovnik saopštio je dopisniku "Foksa" DŽenifer Grifin, koja se bavi pitanjima nacionalne bezbednosti SAD, da ruski zvaničnici zahtevaju da američki vojni avioni hitno napuste Siriju. Ruski predsednik Vladimir Putin dobio je dozvolu parlamenta da koristi vazdušne snage van granica Rusije. Rusi već obučavaju sirijske snage da potisnu islamiste iz Palmire i oslobode ostatke rimskog grada, što bi bila velika pobeda rusko-sirijske kolacije i ujedno označilo preokret ratu sa takozvanom "islamskom državom". Oslobađanje rimskog grada neće samo ojačati poziciju Asada, već će postati i veliki simbol novog pristupa Moskve na Bliskom Istoku, navodi "Gardijan". Jedan od najsavremenijih aerodroma u Siriji nalazi se samo 50 milja od Palmire i sirijska vojska već nekoliko meseci planira da izvrši napad na području ovog grada. Pre sedam dana Damask je odložio napad zbog straha da će islamisti uništiti preostali deo rimskog grada. Međutim, ovi strahovi su sada elimisani, jer su, u međuvremenu, islamisti pokazali da će uništiti te hramove i bez napada na svoje položaje.
Pročitajte još:Da li je Vladimiru Putinu u NJujorku pretila opasnost?OVO JE SPARTA: Trening najboljih boraca Novorusije (VIDEO)
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA