Najnovije

LAŽNA ISTRAŽIVANJA: Amerikanci Vučiću pumpaju rejting!

Prema istraživanju Američkog republikanskog instituta (IRI), premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ubedljivo je najjača politička figura u Srbiji. Čak 66 odsto ispitanika ne bi podržalo Vladu Srbije ako njen premijer nije Vučić.
Aleksandar Vučić (foto: jutjub)

Aleksandar Vučić (foto: jutjub)

Mediji prenose istraživanje Američkog rapublikanskog instituta koje ukazuje da 54 odsto građana podržava Vladu Srbije, dok je 40 odsto protiv Vučićevog kabineta. Da Srbija ide u dobrom pravcu misli polovina birača, dok 38 odsto misli da država ne ide u dobrom smeru. Kada je reč o rejtinzima stranaka Srpska napredna stranka ima podršku 48 odsto birača, Socijalistička partija Srbije 10 odsto, Demokratska stranka šest odsto i Liberalno demokratska partija pet odsto. Ispod cenzusa su Srpska radikalna stranka i Socijademokratska stranka sa četiri odsto, dok su Dveri i Demokratska stranka Srbije, kao i pokret “Dosta je bilo Saša Radulović” sa tri odsto podrške. Posebno je interesantno što nam ovo istraživanje stiže tačno pred izbore. IRI je i desetak dana pre nego što je Saša Radulović podneo ostavku na mesto ministra privrede takođe objavio slično lažno istraživanje. Tada je navedeno da bi “54 odsto građana podržalo Radulovića u Vladi Srbije”. Situacija je bila drugačija kada su se izbori završili. I pored lažnih pokušaja podizanja Radulovićevog rejtinga, on nije uspeo da pređe cenzus. Kada uzmemo u obzir izuzetno pogrešne procene IRI, možemo slobodno reći da je reč o veoma sumnjivom izvoru kada je reč o podacima koji se odnose na popularnost stranaka i političkih ličnosti. Dodajemo da se Vučić baš danas ponovo sastao sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem. Vučić i Kirbi se po pravilu sastaju najmanje jednom mesečno.
Pročitajte još:LSV opet traži da se preispita energetski sporazum sa RusijomBoško Obradović: Optužujem Vučića za ugrožavanje bezbednosti Srbije
Izvor: Teleprompter/Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA