Najnovije

Ovo je desničarski performans zbog kog je ambasada SAD slala upozorenja (FOTO/VIDEO)

BEOGRAD - Iako kroz pojedine medije najavljen kao skup visokog rizika, protest desničarskih pokreta "Obraz" i "Naših" održan je juče u Beogradu bez većih incidenata. Pred njihov skup MUP je izdavo upozorenje da će snimati sve okupljene, a ambasada SAD je slala hitna obaveštenja svojim državljanima koji su u Srbiji da izbegavaju centar Beograda, dok je LSV Nenada Čanka tražila je razbijanje skupa i hapšenje okupljenih.
Skup Pokreta Obraz i SNP Naši (Foto: Pravda/Borislav Stanojević)

Skup Pokreta Obraz i SNP Naši (Foto: Pravda/Borislav Stanojević)

Umesto "očekivanog" nasilja desničari su na kraju svog skupa održali i manji performans u kom su ismejavali premijera Aleksandra Vučića, ali policija nije reagovala. Dok je sa razglasa išla pesma "Dragi Aco mi ti se kunemo" pred publiku je iznet plakat premijera u prirodnoj veličini na kome je bio obučen kao klovan. Nakon što je otkriven pano sa slikom Vučića u klovnovskom odelu sa razglasa su pušteni njegovi govori iz vremena kada je bio u SRS i bio protivnih saradnje sa EU i SAD. Na kraju skupa desničari su pozvali okupljene ali i prolaznike da se slikaju sa "premijerom" što su mnogi rado i učinili. O dopisu ambasade SAD koji je predhodio skupu više možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:Duginovi agenti srušili zapadnu diplomatiju – među njima su i Srbi!SKANDAL NA SKUPU DESNIČARA: Doneli premijerovu sliku pa joj se rugali (FOTO)
Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA