Najnovije

Rašković-Ivić: Vučić izvršava naloge Angele Merkel

BEOGRAD - "Podređenom nikada nije prijatno kada ga šef iznenada pozove na hitan razgovor, jer mogu da budu u pitanju samo dva razloga: ili će da bude kritikovan zbog loše urađenog posla ili će dobiti novi zadatak." - kaže predsednica DSS-a, Sanda Rašković-Ivić, u svom komentaru na sastanak premijera Srbije, Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke, Angele Merkel.
Sanda Rašković-Ivić (Foto: JuTjub)

Sanda Rašković-Ivić (Foto: JuTjub)

U izjavi juče dostavljenoj medijima, Rašković-Ivić konstatuje da premijer Srbije vodi politiku po nalozima Angele Merkel. "S obzirom da je prethodni nalog u potpunosti izvršio svesrdno pomažući uspostavljanje državnosti samoproglašenog Kosova i ekonomski napredak Albanije – planiranom zajedničkom izgradnjom saobraćajnica, predsednik Vlade Aleksandar Vučić ne mora da strepi da će nemačka kancelarka Angela Merkel da ga kritikuje, još manje da će da mu uruči rešenje o otkazu. Naprotiv, ona će da ponovi pozitivne ocene i punu podršku Nemačke procesu evrointegracija Srbije, kao što se poslušnom detetu obećava lilihip." - kaže ona. Ono što će predsednik srpske Vlade novo da čuje od Angele Merkel jeste šta se očekuje od Srbije u rešavanju migrantske krize, dodala je Rašković-Ivić. "Stav Srbije mora da bude jasno izrečen: krizu treba da rešava i posledice da trpi onaj ko ju je prouzrokovao i da od Srbije može da se očekuje da će prema azilantima u tranzitu da se odnosi krajnje humano kao do sada, da više od toga od nje niko nema prava da traži i da trajno zbrinjavanje moraju da obezbede zemlje Evropske unije." - poručuje predsednica DSS-a. Trajno rešenje moraju da nađu EU i SAD u dogovoru i saradnji sa Rusijom i to ne na tlu Evrope, već tamo gde je kriza nastala kao ratna posledica kaubojske ekspanzionističke politike SAD koju je Evropska unija neodgovorno sledila, ocenila je Rašković-Ivić.
Pročitajte još:Kanadski general na Mladićevom suđenju: Granata na Markale ispaljena sa položaja Armije BiH!Dodik: Izvorni Dejton umesto novih izmena – šansa BiH
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA